Scene de panică și confuzie la Kiev: Locuitorii primesc pliante cu instrucțiuni de manufacturare a cocktailurilor Molotov/ Oameni de rând au primit arme pentru a-și proteja orașul (VIDEO)

Scene de panică și confuzie la Kiev: Locuitorii primesc pliante cu instrucțiuni de manufacturare a cocktailurilor Molotov/ Oameni de rând au primit arme pentru a-și proteja orașul (VIDEO)
Scenele războiului din Kiev (FOTO: Hepta- Abaca Press / AA/ABACA)

Vehicule militare ucrainene intră în Kiev pentru a apăra orașul împotriva trupelor ruse, a declarat Ministerul de Interne al Ucrainei, transmite BBC.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat mai devreme că orașul a „intrat într-o fază defensivă”.

Guvernul cere locuitorilor din Kiev să facă tot posibilul pentru a rezista trupelor ruse, inclusiv să facă cocktail-uri Molotov și să împreăștie arme.

Pe măsură ce forțele ruse avansează spre capitala Ucrainei, autoritățile fac apel la populație să facă tot ce poate pentru a rezista trupelor invadatoare.

Atât Ministerul Apărării, cât și cel de Interne fac un apel către locuitorii de la Kiev să „ne informeze despre mișcările trupelor, să facă cocktail-uri Molotov și să neutralizeze inamicul”.

Un pliant cu instrucțiuni pas cu pas despre cum se fabrică bombe cu benzină a fost postat pe rețelele de socializare a Ministerului de Interne.

Consilierul Ministerului de Interne, Vadim Denisenko, spune că 18.000 de mitraliere „au fost înmânate la Kiev tuturor voluntarilor, tuturor celor care doresc să apere capitala noastră cu armele în brațe”.

„Echipamentul militar ucrainean intră acum în Kiev pentru a apăra orașul. Îi rog pe toți locuitorii din Kiev – vă rugăm să nu-l filmați, nu filmați mișcările lui. Acest lucru este necesar pentru a ne proteja orașul”.

În timp ce reporterii BBC ieșeau pe străzile din Kiev, vedeau civili ucraineni care purtau arme pentru a-și proteja țara.

Petro Poroșenko și Vitali Klitschko, s-au înarmat cu mitraliere în așteptarea asaltului rusesc

Înarmat și înconjurat de forțele de apărare, Poroșenko a vorbit pentru CNN în această dimineață de pe străzile Kievului, spunând că ucrainenii sunt gata să-și apere țara.

„Toată lumea ar trebui să înțeleagă, [președintele rus] Putin a declarat război nu pentru Ucraina. Putin a declarat război întregii lumi”, a spus el.

El l-a numit pe președintele rus pur și simplu nebun”. E pur și simplu nebun. El este pur și simplu rău să vină aici să-i omoare pe ucraineni”, a spus Poroșenko.

La rândul său fostul campion de box la categoria grea Vitali Klitschko a spus că va lua armele alături de fratele său și de colegul său Wladimir Klitschko pentru a lupta în ceea ce este un „război sângeros” după invazia Rusiei în țara lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`