Atenție! Pariorii din online trebuie să știe asta pentru a nu avea surprize neplăcute

Atenție! Pariorii din online trebuie să știe asta pentru a nu avea surprize neplăcute

Pariurile sportive s-au mutat în online, tot mai mulți jucători deschizându-și cont la agențiile licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Astfel, ei beneficiază de avantaje multiple, de la oferte promoționale până la sute de opțiuni de pariere pentru un singur meci în Superbet ofertă sau în oferta oricărui alt operator de top.

Pariurile online presupun, însă, și o respectare strictă a legislației. De exemplu, dacă nu transmite documentele necesare pentru verificarea identității în termenul legal de 30 de zile de la înregistrarea pe platformă, jucătorul se trezește cu contul închis și pierde și banii din el, în caz că balanța nu este zero. Toată suma este virată de operator către bugetul statului.

Verificarea identității este obligatorie

Pentru a-și verifica identitatea, fiecare client al unui cazino online trebuie să trimită o copie după un act de identitate. Astfel, se poate verifica faptul că informațiile completate în formularul de înregistrare sunt corecte, adică jucătorul are vârsta legală pentru a paria (minim 18 ani) și nu mai are un cont deschis pe respectiva platformă (lucru verificat prin introducerea CNP-ului în baza de date).

Închiderea contului pentru depășirea termenului impus verificării identității nu este singura „surpriză neplăcută” pe care o poate avea un jucător la pariuri online. Aceeași situație apare și în cazul în care cartea de identitate asociată contului expiră, iar pariorul nu trimite în timp util o copie după noua carte de identitate. Este o prevedere mai puțin cunoscută de publicul larg, astfel că cei mai mulți jucători nu trimit noile documente pentru validare.

Operatorul a respectat legea

Un jucător care s-a trezit cu contul închis s-a adresat comunității pariorilor online din România, semnalând că operatorul a comis un abuz, restricționându-i accesul pe platformă și luându-i banii din cont fără niciun motiv. Având legitimitatea dată de deținerea licenței ONJN de gradul 2, acordată site-urilor care scriu despre industria jocurilor de noroc, reprezentanții comunității au contactat operatorul acuzat de abuz și au primit lămuririle necesare:

În conformitate cu dispozițiile art. 133 alin. 3) raportate la dispozițiile art. 129 alin. 5) din Normele metodologice de punere în aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, pariorilor care le expiră cartea de identitate și care nu furnizează înainte de acest moment o dovadă a noii cărți de identitate le va fi blocat contul de pariuri, iar soldul aferent acestuia va fi reținut și virat către bugetul de stat al României!

Astfel, în cazul în care cartea de identitate expiră de 30 iulie (de exemplu), iar clientul agenției de pariuri online nu o trimite pe cea nouă, presupunând că și-a scos o carte de identitate nouă, el suportă consecințele fără a se putea îndrepta în vreun fel împotriva operatorului, care doar respectă legea.

Totuși, jucătorul care s-a adresat comunității pariorilor online a precizat faptul că avea conturi deschise la mai multe agenții și că numai una i-a blocat contul. Concluzia este că unii operatori nu respectă întocmai legislația în vigoare, iar asta le-ar putea atrage sancțiuni, mergându-se până la retragerea licenței, în caz de abateri repetate.

Ulterior, pariorul care a acuzat agenția online de abuz a recunoscut că a primit mesaj de la reprezentanții acesteia, atât pe email cât și în inbox-ul contului, prin care a fost înștiințat despre ce avea să se întâmple. Totuși, deși nu era obligat să revină în vreun fel asupra deciziei, operatorul a fost de acord să redeschidă contul și să îi acorde clientului fonduri suplimentare egale cu suma virată către bugetul statului.

Acest caz a avut o rezolvare fericită, însă arată cât de important este ca pariorii să cunoască legislația în vigoare, pentru a evita surprizele neplăcute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:26 - Ilie Bolojan: Fără Ordonanța „trenuleț” intram în incapacitate de plată. Mai ales anul trecut am angajat cheltuieli mai mari decât ne-am permis ca țară (VIDEO)
23:59 - Bolojan: Cred că Antonescu e candidatul comun al coaliției și că aceste lucruri se vor clarifica și la PSD / Dacă nu se stabilește rapid un calendar electoral, probabilitatea să se țină alegerile înainte de Paște e foarte scăzută (VIDEO)
23:39 - Nicușor Dan spune că a comandat un sondaj: La intenția de vot, primul e Călin Georgescu – peste 40%
23:25 - Călin Georgescu se autointitulează „președintele ales al României” și dă dispoziții instituțiilor: Parlamentul să anuleze mandatul dictatorial al lui Iohannis, Parchetul să cerceteze fraudarea alegerilor de către PSD, PNL, Iohannis și CCR
23:05 - Vasile Dîncu (PSD): Crin Antonescu a fost un candidat de rezervă. Nu știm dacă mai este potrivit
22:44 - Marcel Ciolacu, prima reacție după ce Crin Antonescu și-a suspendat candidatura la prezidențiale
22:26 - Bolojan: Săptămâna care vine cred că e o perioadă potrivită să se stabilească acest calendar al prezidențialelor. Validarea candidaturii lui Crin Antonescu e corectă, toți liderii partidelor din coaliție ne-am asumat-o (VIDEO)
22:11 - Crin Antonescu: „Nu m-am retras, nu am abandonat, e o decizie pe care o aștept a acestor partide. Pe mine, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, puteți conta” (VIDEO)
21:52 - Crin Antonescu, reacție „cu simpatie” la declarațiile lui Nicușor Dan: „A luat apărarea partidelor. M-am gândit: uite ce candidat bun ar fi fost pentru ei!” (VIDEO)
21:33 - Crin Antonescu: „Nu tremură inima în mine că voi fi sau nu candidat. Pentru asta, inima mea e de piatră” / Despre Călin Georgescu: „Asemenea bazaconii, grozăvii nu am mai văzut” (VIDEO)