Ambasada SUA la Moscova le-a cerut americanilor să aibă un plan de evacuare din Rusia, care să nu se bazeze pe asistenţa guvernului SUA, invocând „ameninţări cu atacuri” în capitală

Ambasada SUA la Moscova le-a cerut americanilor să aibă un plan de evacuare din Rusia, care să nu se bazeze pe asistenţa guvernului SUA, invocând „ameninţări cu atacuri” în capitală
Foto: Pixabay

Ambasada SUA în Rusia i-a avertizat pe americanii aflați în această țară să aibă pregătite planuri de evacuare, invocând ameninţarea cu atacuri în Moscova şi de-a lungul graniţei cu Ucraina. Mesajul ambasadei a fost criticat de Ministerul rus de Externe.

Ambasada SUA în Rusia vorbește de posibile atacuri în Moscova și la granița cu Ucraina

„Au existat ameninţări cu atacuri asupra centrelor comerciale, gărilor, stațiilor de metrou şi altor locuri publice aglomerate din marile zone urbane, inclusiv la Moscova şi Sankt Petersburg, precum şi în zonele de tensiune crescută de-a lungul graniţei Rusiei cu Ucraina.

Revizuiţi-vă planurile personale și să aveți planuri de evacuare care nu se bazează pe asistenţa guvernului SUA”, le-a transmis Ambasada SUA în Rusia americanilor aflați pe teritoriul acestei țări, potrivit Reuters.

Reacția Rusiei la mesajul de avertizare al ambasadei americane

În replică, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a întrebat retoric dacă SUA au transmis cumva Rusiei informaţii despre posibile atacuri.

„Şi dacă nu, ce să înţelegem toate acestea?”, a continuat Zaharova.

Amintim că, recent, Casa Albă a confirmat că preşedintele american Joe Biden a fost de acord „în principiu” să se întâlnească cu Vladimir Putin, omologul său rus, condiția fiind ca Rusia să nu invadeze până atunci Ucraina.

Duminică, președintele francez, Emmanuel Macron, a vorbit la telefon aproape două ore cu Vladimir Putin, apoi a avut o conversație și cu Volodimir Zelenski, președintele ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`