Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Se pare că e tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat în Ucraina dacă provocările din Donbas continuă

Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Se pare că e tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat în Ucraina dacă provocările din Donbas continuă
Foto: Guvernul României / Facebook

Vasile Dîncu (PSD), ministrul Apărării, a declarat că pare tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat în Ucraina dacă vor continua provocările din Donbas. Acesta a mai precizat că Moscova doar la nivel declarativ e deschisă spre dialog și negociere, căci evoluțiile din teren arată altceva.

Dîncu susține că invazia rusească în Ucraina pare tot mai aproape

„Observăm că discursul Federaţiei Ruse, al Guvernului Federaţiei Ruse merge în direcţia încercării de a linişti lumea, de a arăta că se retrag, dar pe de altă parte, e acest dublu discurs, în realitate există altceva”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi24, potrivit News.ro.

Dîncu s-a referit apoi la declarațiile de sâmbătă ale lui Volodmir Zelenski, președintele ucrainean, care a criticat atitudinea NATO: „Ni se spune că ușile sunt deschise, dar nu ni se permite accesul”.

„Există încă pericolul pentru conflict armat în Ucraina, acest lucru l-a arătat foarte clar şi preşedintele Zelenski când a fost la Munchen, spunând printre altele că se simte singur, că de fapt, noi îi spunem că sunt porţile deschise în NATO, dar nu poate să intre şi a cerut sprijin chiar dacă atunci când vorbeşte în ţară am văzut că este în cadrul unui discurs liniştitor”, a continuat Dîncu.

Ministrul Apărării a precizat că situația e „destul de complicată” și „se pare că este tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat în Ucraina dacă continuă provocările din Donbas”.

Ce spune Dîncu despre efectele extinse ale unei invazii rusești în Ucraina

Ministrul a mai afirmat că dacă Rusia chiar va invada Ucraina, aprovizionarea cu energie ar putea fi afectată și România s-ar putea confrunta cu un val de refugiați.

„Sigur că sunt efecte pe care le-am discutat deja legat de aprovizionarea cu energie, sunt efecte care sunt legate de posibilele efecte ale războiului electronic, care nu are graniţe şi care poate afecta şi ţara noastră. Am discutat şi în bilateralele de la Bruxelles şi aici (n.r. la Munchen) am discutat despre capabilităţile şi crearea de capabilităţi pentru posibile migraţii, oamenii care fug din calea războiului şi vor ajunge pe teritoriul României şi Poloniei”, a explicat Vasile Dîncu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră