Producătorii de șampanie au avut vânzări record în 2021, datorită relaxării restricțiilor

Producătorii de șampanie au avut vânzări record în 2021, datorită relaxării restricțiilor
Sursa: Freepik

La nivel global, anul trecut, vânzările de șampanie au atins un nivel record. Se pare că acest lucru a fost favorizat de relaxarea măsurilor, care a condus la creșterea exporturilor.

Maximul anterior la vânzările de șampanie a fost stabilit în 2019. Producătorii francezi au susținut că se așteptau la aceste cifre impresionante, potrivit Reuters, preluat de news.ro.

Vânzările de șampanie au atins un nivel record

Vânzările din 2021 au ajuns la suma record de 5,7 miliarde de dolari, adică cu 14% mai mult decât s-a vândut în 2019. În ceea ce privesc exporturile, acestea au ajuns la 180 de milioane de sticle de 0,75 litri.

În SUA, cea mai mare piață de export, vânzările au crescut cu 31% față de 2019. Piața a fost în continuă evoluție, cu excepția anului 2020 afectat de măsurile de izolare.

Și în Marea Britanie exporturile au crescut cu 7%, în Germania cu 28%, iar în Australia cu 53% mai mult față de 2019.

A bea șampanie acasă este mai ieftin decât în restaurant

Preşedintele UMC, Jean-Marie Barillere, a susținut că șampania consumată acasă este mult mai ieftină decât cea din restaurant, motiv pentru care cei mai mulți oameni au optat pentru această variantă.

Mai mult decât atât, vânzările online au contribuit la crearea unui mediu propice pentru creșterea vânzărilor de șampanie.

În 2021, producătorii de șampanie s-au confruntat cu una dintre cele mai slabe producții din ultimii 40 de ani, din cauza înghețului și a unei ciuperci de mucegai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`