Oficialii de vârf ai SUA nu pot confirma data invaziei ruse a Ucrainei (VIDEO)

Oficialii de vârf ai SUA nu pot confirma data invaziei ruse a Ucrainei (VIDEO)
Jake Sullivan

Deși au apărut informații pe surse în mass-media internațională cum că Rusia va invada Ucraina miercuri, pe data de 16 februarie, oficialii americani de rang înalt, de la Casa Albă, nu pot confirma datele, transmite Reuters.

Avertismentele cu privire la o „invazie iminentă” a Rusiei, în această săptămână, ar fi fost furnizate de serviciile de informații din SUA. Consilierul pe probleme de securitate de la Casa Albă, Jake Sullivan, a menținut alertele de la Washington, dar a recunoscut că ziua pentru declanșarea războiului nu poate fi stabilită cu precizie.

„Nu putem prezice cu exactitate ziua, dar spunem de ceva timp că ne aflăm într-o fereastră și că ar putea începe o invazie. Ar putea începe o acțiune majoră, din partea Rusiei în Ucraina în orice zi. Inclusiv săptămâna aceasta, înainte de încheierea Jocurilor Olimpice”, a transmis Sullivan duminică, la CNN. El a mai transmis că Rusia ar putea crea un pretext pentru a ataca.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a refuzat să confirme informațiile cu privire la termenul de 16 februarie pentru invazia rusească.

„Nu sunt în măsură să confirm aceste informații”, a transmis Kirby, la Fox News. Rusia ar putea invada Ucraina în orice zi, a mai adăugat oficialul.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al președinției din Franța a declarat în urma discuției Macron – Putin că nu există indicii care să confirme scenariul anunțat de la Washington.

Care este reacția Rusiei, pe fondul scenariului prezentat de SUA

În prezent, Vladimir Putin neagă planurile de invazie. Administrația de la Moscova a etichetat comentariile de la Casa Albă drept „isterice”. În schimb, în baza discuțiilor ruso-americane din ultimele săptămâni, nu a rezultat o dezescaladare a tensiunilor.

Între timp, președintele Rusiei și ministrul de Externe Serghei Lavrov susțin că SUA și NATO nu au oferit garanții scrise cu privire la elementele cheie ale cererilor sale de securitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`