Klaus Iohannis, la aniversarea a 140 de ani de PNL: 140 de ani este izbânda liberalismului într-o parte de lume în care nesfârșita lipsă de armonie, ideile admirabile rămase în faza de proiect, au constituit regula în politică (VIDEO)

Klaus Iohannis, la aniversarea a 140 de ani de PNL: 140 de ani este izbânda liberalismului într-o parte de lume în care nesfârșita lipsă de armonie, ideile admirabile rămase în faza de proiect, au constituit regula în politică (VIDEO)
Foto: TVR

Pe 24 mai 2015 se împlinesc 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, primul partid politic din România. Istoria PNL se împleteşte, de-a lungul celor 140 de ani, cu istoria modernă a României. PNL a dat ţării oameni de stat, cărturari, economişti, gânditori care şi-au adus în mod decisiv aportul la dezvoltarea economică şi socială a ţării.

Liberalii au sărbătorit acest eveniment miercuri seara la Opera Națională.

”Înainte de orice vă mulțumesc pentru invitație și pentru extraordinara primire pe care mi-ați făcut-o în acestă seară. Mi-a fost dor de voi. Sunt mișcat și onorat să fiu din nou în mijlocul vostru, între voi, cu voi, alături de care mă simt atât de aproape. Să vă spun câteva lucruri despre izbândă. Sunt hotărât ca în acestă seară să vorbesc ceva mai mult, și nu pentru că sunt decis să îmi schimb stilul, ci pentru că evenimentul de astăzi este cu totul special.

Vreau să vă vorbesc despre trecut, prezent și viitor, căci ce prilej poate fi mai bun decât o incursiune în istoria liberalilor români decât sărbătoarea de astăzi? 140 de ani este izbânda liberalismului într-o parte de lume în care nesfârșita lipsă de armonie, ideile admirabile, rămase în faza de proiect au constituit regula în politică.

PNL a luat ființă în casa unui englez. Liberalii și-au ales în secolul 21 un etnic german. În secolul al 19-lea, liberalismul s-a confundat cu emanciparea națională. România de azi datorează o recunoaștere profundă pentru unitatea națională, independență, statul modern. De asemenea, economia românească din secolul al 19-lea până azi este creația PNL”, a spus șeful staului.

De asemenea, Klaus Iohannis a primit din partea liderilor PNL distincția I.C. Brătianu.

“Am avut onoarea și plăcerea să primesc premiul Brătianu, ca și persoană din afara partidului și m-am bucurat foarte mult să-i revăd pe colegii mei. Discursurile au fost emoționante, a fost o atmosferă frumoasă”, a declarat Iohannis la sfârșitul evenimentului.

Iohannis, la aniversarea a 140 de PNL

Urmăriți B1TV.ro și pe
`