Alocaţia pentru copii va fi dublată. Ponta: Guvernul va găsi pentru acest an resursele financiare necesare (VIDEO)

Alocaţia pentru copii va fi dublată. Ponta: Guvernul va găsi pentru acest an resursele financiare necesare (VIDEO)

Camera Deputaților a votat dublarea alocațiilor copiilor, de la 42 lei la 84 de lei, informează B1 TV.

Au fost înregistrate 332 voturi pentru și două abțineri.

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative și a fost adoptat cu 98 de voturi pentru și 77 împotrivă.

Liderul PNL, Alina Gorghiu, a spus că este o veste foarte bună pentru familiile din România.
Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi că pentru acest an resursele financiare sunt asigurate.

„Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi la un vot atât de consistent trebuie să ne conformăm. Mă bucur că o măsură de stânga este spijinită şi de liberali. Impactul finaciar pentru acest an este de 900 milioane de lei, îl vom acoperi cu siguranţă. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca această măsură să rămână în vigoare. Ne vom supune voinţei Parlamentului, pentru acest an vom asigura resursele financiare şi vrem şi sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai spus, mierucri, referitor la amendamentul de dublare a alocațiilor, că este un lucru bun, dar trebuie să se știe că impactul este de 1,8 miliarde de lei. (Detalii AICI)

Respectivul amendament fusese inițial respins marți, la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, dar Camera Deputaților este for decizional.

Alocaţia pentru copii va fi dublată. Amendamentul PNL, votat de deputaţi în unanimitate

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`