Parisul interzice protestul împotriva restricțiilor care a blocat capitala Canadei. Ce amenzi vor primi cei care participă la „Convoiul pentru libertate” (VIDEO)

Parisul interzice protestul împotriva restricțiilor care a blocat capitala Canadei. Ce amenzi vor primi cei care participă la „Convoiul pentru libertate” (VIDEO)
Parisul interzice protestul împotriva restricților care a blocat capitala Canadei. Ce amenzi vor primi cei care participă la „Convoiul pentru libertate” (FOTO- Pixabay)

„Convoiul pentru libertate”– protestele răsunătoare împotriva restricțiilor Covid-19, care au blocat capitala Canadei, vor fi interzise în Paris, a anunțat joi autoritatea de poliție a capitalei franceze, confrom Reuters.

Protestatarii au plecat miercuri din sudul Franței în ceea ce ei numesc un „convoi pentru libertate” care va converge spre Paris și Bruxelles pentru a cere încetarea restricțiilor COVID-19.

Protestatarii sunt inspirați de demonstranțiile care au blocat capitala canadiană, Ottawa.

Joi sunt așteptate plecări din mai multe orașe ale Franței pe traseul anunțat de organizatori.

Prefectura din Paris a declarat că protestatarilor li se va interzice intrarea în capitală în perioada 11-14 februarie, invocând riscul dezordinei publice.

Modelul protestelor este preluat din Canada

În Canada, demonstrațiile pline de claxoane care cer încetarea mandatelor canadiene de vaccinare împotriva COVID-19, conduse de șoferii de camion transfrontalieri, se răspândesc acum la punctele cheie de trecere a frontierei între Canada și Statele Unite ale Americii.


Proteste asemănătoare au apărut și în Australia, precum și în Noua Zeelandă.

Șoferii care vor încălca ordinul de a nu protesta în Paris riscă doi ani de închisoare, o amendă de 4.500 de euro și suspendarea permisului de conducere, a avertizat prefectura capitalei franceze.

Franța ar putea renunța la certificatul de vaccinare

Purtătorul de cuvânt al executivului de la Paris a sugerat săptămâna aceasta că s-ar putea renunța la obligativitatea certificatului de vaccinare.

„Numărul cazurilor a scăzut cu 35%, rata de reproducere a virusului este 0,77 acum – asta arată că epidemia este în regres”, a declarat Gabriel Attal, după ședința săptămânală a guvernului francez.

„Spitalele rămân sub presiune”, a avertizat oficialul.

Ministrul francez al sănătății, Olivier Veran, sugerase anterior că s-ar putea renunța la certificatul de vaccinare undeva până în luna iulie.

„Avem nevoie de o incidență redusă. Asta înseamnă de 10 sau 20 de ori mai mică decât astăzi și, mai presus de toate, actuala supraaglomerare a spitalelor trebuie să dispară”, a declarat Alain Fischer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`