Lovitură pentru proprietarii de trotinete electrice. Vor fi nevoiți să aibă poliță de asigurare

Lovitură pentru proprietarii de trotinete electrice. Vor fi nevoiți să aibă poliță de asigurare
Lovitură pentru proprietarii de trotinete electrice. Sursa: Freepik

Începând de anul viitor, proprietarii de trotinete electrice vor fi obligați să dețină poliță de asigurare. Acest lucru vine în contextul în care, în ultimele 8 luni, peste 300 de oameni au fost implicați în accidente cu aceste mijloace de transport, potrivit Digi 24.

Autoritatea care supraveghează piața asigurărilor aplică o directivă europeană deja aprobată, care îi obligă pe cei care circulă cu trotinele să fie asigurați.

Proprietarii de trotinete, obligați să dețină poliță de asigurare

Conform directivei europene, proprietarii de trotinete electrice sunt obligați să fie asigurați. Până la anul, Parlamentul României trebuie să introducă această obligație în legea națională.

„Au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”, a declarat Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară.

Trotinele electrice fac tot mai multe victime

În ultima perioadă, trotinetele electrice au făcut numeroase victime. Multe dintre acestea au fost provocate de nerespectarea limitei de viteză.

Multe dintre aceste mijloace de transport sunt vândute cu o viteză de patru ori mai mare decât prevede Codul Rutier. Deși trotinetele nu ar trebui să depășeașcă 25 km/h, prevederile Codului Rutier și regulile de circulație sunt ignorate de proprietari.

Un tânăr de 27 de ani din Gorj și-a pierdut viața, după ce a căzut de pe o trotinetă electrică și s-a lovit în zona capului. Acesta a stat o săptămână în comă, după care a fost declarat decesul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`