Vasile Dîncu: Americanii au sosit! Au venit deja, pentru pregătiri, peste 100 de soldaţi (VIDEO)

Vasile Dîncu: Americanii au sosit! Au venit deja, pentru pregătiri, peste 100 de soldaţi (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Vasile Dîncu (PSD), ministrul Apărării, a anunțat, marți, că peste 100 de soldaţi americani, specialişti, au ajuns în România pentru a pregăti venirea trupelor.

Militarii americani au început să sosească în România

„Americanii au sosit, ca să spun aşa, ca un fel de titlu pe care dvs îl daţi întotdeauna. Au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldaţi americani, specialişti. Ei pregătesc această încartiruire”, a declarat Vasile Dîncu.

Același lucru se întâmplă, în paralel, și în Polonia.

„Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”, a punctat Dîncu, dând asigurări că suntem pregătiți din punct de vedere logistic.

Ministrul a mai spus că soldații americani vor sta în mai multe locuri în România.

Săptămâna trecută, Pentagonul a anunțat, printr-un purtător de cuvânt, că SUA vor trimite 2.000 de militari în Polonia şi Germania, iar circa 1.000 de soldați staţionaţi în Germania vor fi desfăşuraţi în România.

Dîncu: Trebuie să fim mereu pregătiţi, dar nu putem să vorbim despre iminenţa unui război

„Cred că trebuie să fim mereu pregătiţi, sigur că este o situaţie gravă, însă nu putem să vorbim despre inimenţa unui război, cel puţin din perspectivă militară”, a mai afirmat ministrul Apărării.

Asta în condițiile în care Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a declarat că Europa se confruntă, pentru prima dată după 1945, cu riscul unui război tradițional.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`