Primul oraş din România care va avea zbor direct spre New York. Când vor fi gata investițiile

Primul oraş din România care va avea zbor direct spre New York. Când vor fi gata investițiile
Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj / Facebook

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, al doilea din România după numărul de pasageri, ar urma să aibă până în 2030 un zbor transatlantic care să lege România de New York.

Investiții în Aeroportul Internațional din Cluj

David Ciceo, directorul aeroportului, a declarat că pentru atingerea acestui obiectiv mai e nevoie de câteva lucrări, iar majoritatea vor fi făcute cu bani europeni.

„Principalul obiectiv e prelungirea pistei la 3.400 de metri, în aşa fel încât în anii următori să putem avea zboruri spre Statele Unite. După ce se va finaliza devierea Someşului şi va fi prelungită pista, vom avea zbor Cluj-New York. Noua pistă vrem să o inaugurăm cu acest zbor. Asta se va întâmpla peste cel mult 8-10 ani”, a declarat David Ciceo, pentru Adevărul.

Aeroportul din Cluj va deveni astfel primul din România legat de SUA printr-un zbor direct.

Aeroportul Internaţional din Cluj, angajat în eforturile de reducere a emisiilor

Aeroportul Internaţional Cluj s-a alăturat aeroporturilor europene care au semnat „Declaraţia de la Toulouse”, privind angajamentul industriei aviatice pentru un viitor în care emisiile de carbon vor fi reduse la zero.

„Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj continuă eforturile de reducere a emisiilor de carbon, iar prin semnarea Declaraţiei de la Toulouse acesta s-a înscris în rândul aeroporturilor europene care promovează atingerea obiectivelor climatice globale”, a mai spus David Ciceo

Urmăriți B1TV.ro și pe
`