Prima decizie importantă pe care o va lua Donald Trump, dacă va redeveni președinte al SUA: „Putin, Xi Jinping și Kim Jong-un își pierd respectul față de SUA”

Prima decizie importantă pe care o va lua Donald Trump, dacă va redeveni președinte al SUA: „Putin, Xi Jinping și Kim Jong-un își pierd respectul față de SUA
Foto: Hepta.ro

Donald Trump este cu gândul la alegerile prezidențiale din 2024. Fostul președinte vrea să continue proiectele începute în timpul mandatului său. Printre ele, împiedicarea imigrației ilegale.

Omul de afaceri american vrea să reia construcția zidului de la granița de sud cu Mexic, informează The Epoch Times.

Finalizarea zidului are o semnificație care se extinde dincolo de politica internă, pentru că ar proiecta o imagine de forță față de chinezul Xi Jinping, precum și față de alți lideri mondiali, susține Donald Trump.

„În primul rând, zidul, chiar și pentru el”, a declarat Trump referindu-se la Xi. „Știi de ce? Pentru că atunci când vede milioane de oameni care se revarsă în țara noastră, își pierde respectul pentru țara noastră”, a punctat Trump.

În opinia lui Trump, SUA se face de râs prin modul în care nu reușește să gestioneze problema imigrației ilegale, în timpul mandatului semnat de către Joe Biden și tabăra democrată.

„Când el și Putin și Kim Jong Un și liderii Iranului, când se uită la milioane de oameni care intră în țara noastră… Își pierd respectul”, a mai transmis Donald Trump.

Administrația Joe Biden, impasibilă în fața valului de migranți ilegali

Construirea unui zid la granița dintre SUA și Mexic a fost o promisiune de campanie a lui Donald Trump, în primul mandat. De partea cealaltă, democrații din Congres au luptat împotriva finanțării proiectului.

Actualul lider de la Casa Albă a anulat sau înghețat zeci de politici de frontieră ale lui Donald Trump, de la preluarea mandatului, în ianuarie 2021. Politicile foarte relaxate au încurajat potopul de străini  care migrează ilegal, într-un volum fără precedent.

Anul trecut, Agenții Poliției de Frontieră au reținut 1,9 milioane de migranţi ilegali, de patru ori mai mulți decât au fost capturați în 2020, sub conducerea lui Trump. Mai mult, numărul copiilor neînsoțiți care trec granița dintre SUA și Mexic a atins un nivel record în 2021.

Administrația Joe Biden a înghețat construcția zidului chiar în ziua învestirii sale. Astfel, materiale în valoare de milioane de dolari au fost abandonate în deșerturile din Arizona, New Mexico și Texas. Drumurile însoțitoare ale peretelui, camerele și senzorii au rămas neinstalate sau neterminate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`