Rusia refuză discuțiile despre armele nucleară până când NATO va garanta că nu va permite Ucrainei să adere

Rusia refuză discuțiile despre armele nucleară până când NATO va garanta că nu va permite Ucrainei să adere
Rusia refuză discuțiile despre armele nucleară până când NATO va garanta că nu va permite Ucrainei să adere (FOTO- Pixabay)

Soarta discuțiilor privind controlul armelor nucleare, purtate între Rusia și Statele Unite, va depinde în mare măsură de modul în care negocierile privind securitatea Moscovei cer progrese, a declarat luni un înalt diplomat rus.

După ce a strâns peste 100.000 de militari în apropierea graniței cu vecinul său pro-occidental, Ucraina, Rusia dorește ca Statele Unite și NATO să se angajeze că Kievul nu va avea voie să adere la blocul militar. Washingtonul a refuzat până acum să ofere astfel de garanții.

Vladimir Yermakov, șeful departamentului de neproliferare și controale nucleare la Ministerul de Externe al Rusiei, a declarat agenției de presă RIA că discuțiile urgente privind garanțiile de securitate au avut prioritate față de discuțiile privind controlul armelor strategice.

Nu s-a convenit nicio întâlnire cu privire la acestea din urmă, iar reluarea lor de acum depinde în mare măsură de rezolvarea problemelor imediate de securitate ridicate de Moscova, a spus el.

Rusia ar putea cuceri capitala Ucrainei în 48 de ore

Serviciile americane de informații susțin că Rusia are deja pregătită circa 70% din puterea de luptă despre care se crede că ar avea nevoie pentru a invada Ucraina la scară largă.

Congresmenii americani și liderii europeni au fost avertizați că s-ar putea ajunge la 50.000 de victime în rândul civililor.

25.000 de soldaţi ucraineni şi 10.000 de militari ruşi ar urma, de asemenea, să-și piardă viețile. Capitala Kiev ar putea pica în 48 de ore.

Astfel, milioane de refugiați vor lua calea Uniunii Europene.

Macron , vizită urgentă în Rusia și Ucraina

Președintele francez, Emmanuel Macron, zboară luni la Moscova pentru a solicita noi angajamente de la președintele rus Vladimir Putin, cu scopul de reducere a tensiunilor dintre Moscova și Kiev.

„Ne îndreptăm spre bârlogul lui Putin, în multe privințe este o aruncare de zaruri”, a declarat o persoană apropiată lui Macron.

Pentru a contracara criticii înaintea călătoriei și pentru a-și asuma mantaua conducerii europene în această criză, Macron s-a consultat și cu alți lideri occidentali, inclusiv cu Boris Johnson, dar și cu președintele american, Joe Biden.

„Pentru președinte, este o oportunitate de a-și arăta poziția de conducere în Europa”, a spus o sursă guvernamentală franceză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`