Moment jenant pentru un purtător de cuvânt al SUA. Ned Price, acuzat de conspiraționism (VIDEO)

Moment jenant pentru un purtător de cuvânt al SUA. Ned Price, acuzat de conspiraționism (VIDEO)

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a fost ridiculizat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Washington DC, în această săptămână. Totul a pornit de la niște acuzații la adresa Rusiei, pe fondul tensiunilor ce au escaladat în ultimele săptămâni.

Purtătorul de cuvânt american, o voce obișnuită a SUA, în contextul tensiunilor NATO – Rusia, a acuzat administrația de la Moscova că se pregătește să realizeze un videoclip fals, cu actori, care să justifice invazia Ucrainei. În replică, jurnalistul Matt Lee, de la Associated Press, a cerut dovezi care să susțină afirmațiile grave ale lui Ned Price.

„V-am spus de câteva săptămâni că avem informații potrivit cărora Rusia a pregătit deja un grup operativ care să desfășoare o operațiune sub steag fals în Ucraina”, a transmis Price.

Ned Price, comparat cu un cospiraționist american

Purtătorul de cuvânt a recunoscut că nu are dovezi de prezentat jurnaliștilor, care să-i susțină afirmațiile. Astfel, reporterul american l-a comparat pe oficialul Departamentului de Stat cu Alex Jones, personaj cunoscut în America, considerat în presa mainstream un adept al teoriilor conspirației.

„Este o acțiune pe care spuneți că au făcut-o, dar nu aveți nicio dovadă care să confirme asta (…) Asta vă face să păreți că intrați pe teritoriul lui Alex Jones”, a declarat jurnalistul Matt Lee.

Pentru a scăpa de ipostaza jenantă, Price a explicat în repetate rânduri că nu are dovezi. Potrivit acestuia, informațiile ar fi venit de la serviciile de informații. Astfel, are datoria să protejeze „informațiile sensibile”, informează Business Insider.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`