Așezămintele Brătianu din București au ajuns altare pentru ritualuri magice și spații de depozitat gunoaie

Așezămintele Brătianu din București au ajuns altare pentru ritualuri magice și spații de depozitat gunoaie
Așezămintele Brătianu din București au ajuns altare pentru ritualuri magice și spații de depozitat gunoaie (FOTO- Pixabay)

„Așezămintele Brătianu” din București vor trece printr-un binemeritat proces de restaurare. Publicația B365 a descoperit că un altar pentru ritualuri de magie era ascuns de vegetația crescută pe clădire.

Acestea se vor deschide și publicului în luna mai 2022, cu ocazia celei de-a zecea ediție a Romanian Design Week, organizată de The Institute în parteneriat cu OAR-București.

Cădirea reprezintă apogeul stilului neoromânesc/neobrâncovenesc. Aceasta este administrată de Biblioteca Națională a României.

În plus, așezămintele din strada Biserica Amzei din București vor fi restaurate și reintegrate în circuitul public cultural al Bucureștiului.

Suma pusă la bătaie pentru procesul de restaurare este de 216 milioane de euro, veniți printr-o finanțare europeană.

“Biblioteca Națională a României își propune restaurarea, transformareea și activarea Așezămintelor Brătianu, prin reintroducerea în circuitul cultural al imobilului care a aparținut familiei Brătianu (…).

În vederea restaurării clădirii, BNR a depus documentația necesară includerii ansamblului de patrimoniu în cererea de împrumut realizată de Guvernul României, ca urmare a aprobării Memorandumului cu tema Acord de principiu privind contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de până la 216 milioane de Euro, în vederea susținerii proiectului privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România, cerere ulterior aprobată”, se arată într-un document publicat pe site-ul oficial al Bibliotecii Naționale a României, în octombrie 2021, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`