Ministrul Educaţiei: 32.100 de copii şi 8.290 angajaţi sunt confirmaţi cu coronavirus

Ministrul Educaţiei: 32.100 de copii şi 8.290 angajaţi sunt confirmaţi cu coronavirus
Foto: Pixabay

În cursul zilei de vineri erau 163 unităţi de învăţământ şi 4.757 de clase care au intrat în sistem online. În ceea ce privește numărul persoanelor infectate, nu mai puțin de 32.100 de copii şi 8.290 angajaţi sunt confirmaţi cu coronavirus, anunță Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

”Vineri, 4 februarie 2022, la nivel naţional, funcţionează în sistem online 163 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) şi 4757 de clase/grupe (3,4% din numărul total)”, a transmis, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit normelor în vigoare, activitatea fizică a unei clase se suspendă şi continuă online la confirmarea a trei cazuri de coronavirus.

Dacă jumătate dintre clasele dintr-o unitate au activitatea suspendată, şcoala poate cere suspendarea întregii activităţi şi continuarea online.

2.000 de copii, testați pozitiv pentru COVID-19, în ultimele zile

În ultimele zile, în școlile din România au fost recoltate 5.000 de teste de salivă, iar dintre acestea pentru 3.000 s-au făcut și teste PCR. În urm atestării, 2.000 de elevi au fost depistați pozitiv, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că aceștia pot infecta foarte ușor 20.000 de colegi din școli.

În ultimele zile, în România, au fost depistați pozitiv pentru COVID-19 2.000 de elevi, prin testele de salivă. În total au fost testați 5.000 de școlari, 3.000 dintre ei au fost ulterior rezultatului testați PCR.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că a dispus repartizarea pe județe a unui număr de 18,5 milioane de teste care se adaugă rezervelor de teste existente.

Întrebat de ce școlile rămân deschise în localitățile unde s-a atins deja o rată uriașa de infectare, ministrul a precizat că rata de infectare nu mai este luată în calcul.

„Ordinul comun prevede drept criteriu esențial ponderea paturilor destinate pacienților COVID ocupate la nivel național. Nu are legătură cu rata de infectare. Nici alte sisteme de învățământ din lume nu mai fac legătura cu rata de infectare. Acest lucru a fost decis în urma constatării specificității noii variante Omicron, mult mai contagioase, dar care nu generează forme grave de îmbolnăvire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`