Păcălită că va ajunge fotomodel, o bucureșteancă de 80 de ani a rămas fără 35.000 de euro: „Le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai”

Păcălită că va ajunge fotomodel, o bucureșteancă de 80 de ani a rămas fără 35.000 de euro: „Le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai”
Păcălită că va ajunge model, o bucureșteancă de 80 de ani a rămas fără 35.000 de euro. Sursa foto: Pixabay

O bătrână de 80 de ani din București a fost păcălită că va ajunge fotomodel și că va defila pe podiumurile din Dubai și Paris. În doi ani, femeia a rămas fără aproape 35.000 de euro.

În tot acest timp, octogenara a fost mințită că nu poate lucra din cauza evenimentelor anulate de pandemie. Îmbătată de visul de a ajunge în capitalele modei, femeia a căzut victima unei escrocherii.

Bătrâna a fost chemată într-un studio din Piața Romană

Totul s-a întâmplat în vara anului 2019, când victima a fost abordată de o tânără pe stradă, propunându-i să facă câteva fotografii pentru produse cosmetice.

„Doamnă, sunteți foarte fotogenică, noi facem reclame pentru produse cosmetice. Vreți să mergeți cu noi, să faceți niște fotografii?”, i s-a spus atunci femeii.

Bătrâna ținea legătura cu o femeie de la agenție care, în primă instanță, nu i-a cerut niciun ban. După ce aceasta i-a mărturisit că a intrat în posesia a 40.000 de euro, agenta i-a solicitat diferite sume de bani, care ar justifica „contractele” și hainele primite.

„Odată 16.000 de lei, odată 27.000 de mii, 50, pe urmă se axase pe 16.000 mii. În decembrie i-am dat 16.000 de lei și în ianuarie mi-a cerut încă 16.000 de lei și zicea că sunt contractele și hainele care ți s-au dat și cutare și eu atunci am zis: Băi, asta e escroacă, nu-i mai da. În fotografii sunt rochii lucrate în casă. (Deci hainele din fotografii vă aparțin?) Îmi aparțin”, a spus femeia pentru Știrile TVR.

„Le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai”

Simțind înșelăciunea, femeia s-a adresat organelor de poliție pentru a o ajuta. Ofițerii Serviciului de investigare a fraudelor economice au început investigația.

„Au strâns mai multe informații și a fost realizat un flagrant în care persoana a fost identificată exact în momentul în care primea suma de 14.900 de lei în contul serviciilor de care ar fi urmat să beneficieze persoana vătămată”, a spus Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

În prezent, polițiștii au pus sechestru pe apartamentul persoanei bănuite pentru a se putea recupera prejudiciul. Întrebată dacă chiar credea că va ajunge la Paris, bătrâna a spus că da și că le-a povestit și vecinilor.

„La început am zis că poate e o treabă că lumea. Zic, uite, văd Parisul. Și chiar le-am zis vecinilor că s-ar putea să plec la Paris sau Dubai și cu treaba asta noi tot timpul am râs”, a adăugat bătrâna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`