Marea Britanie alocă 9 miliarde de lire sterline pentru a proteja cetățenii de „şocul semnificativ al preţurilor”

Marea Britanie alocă 9 miliarde de lire sterline pentru a proteja cetățenii de „şocul semnificativ al preţurilor”
Sursa foto: Freepik

După o majorarea a prețului energiei cu 54%, Marea Britanie acordă sprijin gospodăriilor care suportă costuri mari. Astfel, guvernul va aloca 9 miliarde de lire sterline pentru a atenua impactul asupra acestora.

Din luna aprilie, cel mai utilizat tarif va creşte la 1.971 de lire pe an, concomitent cu creșterea impozitelor. Aproape 30 de furnizori de energie britanici au fost afectați de prețurile record ale gazelor la nivel mondial.

Sprijin financiar pentru a diminua impactul creșterii prețurilor

În perioada pandemiei, Ministerul de Finanțe britanic a acordat un sprijin financiar de aproximativ 410 miliarde de lire sterline pentru a proteja cetățenii de „șocul semnificativ al prețurilor”.

Economiștii au estimat că impactul majorării prețurilor va fi pe scară largă, afectând familiile cu venituri mici și medii, care vor fi forțate să renunțe economisească.

200 de lire sterline furnizorilor de energie, pentru a repartiza costurile mai mari suportate de consumatori pe cinci ani

Guvernul va acorda împrumuturi garantate de stat în valoare de 200 de lire sterline furnizorilor de energie, pentru a repartiza costurile mai mari suportate de consumatori pe cinci ani. De asemenea, 80% din gospodăriile din Anglia vor beneficia de o reducere de 150 de lire sterline a taxelor locale.

Odată cu creșterea prețurilor la gaze și energie, guvernele europene au încercat să-i protejeze pe consumatori, prin eliminarea taxelor sau prin sprijinirea celor nevoiași. În Marea Britanie, limitarea prețurilor pe o perioadă de șase luni a făcut ca peste 25% dintre furnizori să-și încheie activitatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`