Militari și cetățeni din Ucraina, neîngrijorați de un posibil război: „Doar Biden crede asta. Totul e normal aici”

Militari și cetățeni din Ucraina, neîngrijorați de un posibil război: „Doar Biden crede asta. Totul e normal aici
Militar ucrainean, februarie 2022 / Foto: captură CNN

În Ucraina, puțini par să creadă în scenariul războiului. De la soldați până la comercianți, ucrainenii sunt de părere că scenariul conflictului militar e mai degrabă o temă de discuție și nimic mai mult.

CNN a realizat un reportaj în Ucraina, pentru a afla percepția oamenilor și modul în care armata se pregătește pentru un eventual război.

Ucrainenii nu cred în scenariul războiului, dar armata este prezentă la datorie, pentru un eventual scenariu extrem

În ciuda avertismentelor de la Washington, venite din partea lui Joe Biden, care anunța o „invazie iminentă” a Ucrainei, din partea Rusiei, trupele guvernului de la Kiev sunt mai relaxate. Tranșeele sunt aproape goale, iar soldații foarte optimiști.

Un sergent ucrainean aflat la graniță, în est, a declarat pentru CNN că nu va avea parte de „musafiri ruși”. De asemenea, el crede că riscul ivaziei este o temă exagerată.

De aceeași părere sunt și cetățenii din Mariupol, care se află aproape de baza militară. O vânzătoare dintr-o piață și-a exprimat, de asemenea, scepticismul cu privire la un posibil conflict militar.

„Avem copii și nepoți, nu va fi război, chiar credem asta”, a declarat femeia.

Un alt vânzător, dintr-un supermarket, este de aceeași părere.

„Nu, nu va fi război. Lumea trăiește bine aici, totul este normal. Doar Biden crede că va fi război. Biden vrea ca NATO să fie prezentă aici, iar Rusia nu vrea asta”, a declarat încrezător comerciantul originar din Turcia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)