Japonezii au dat verdictul: ivermectina, eficientă în tratarea COVID-19

Japonezii au dat verdictul: ivermectina, eficientă în tratarea COVID-19
Ivermectina / Foto: Pixabay

Ivermectina și Arbidolul se numără printre medicamentele pe care medicii și românii le-au cerut de-a lungul crizei COVID-19, însă care nu sunt nici acum „la liber”, în farmacii. În urma unui studiu realizat de o companie farmaceutică din Japonia, Kowa, s-a stabilit că medicamentul anti-parazitar este eficient în tratarea persoanelor infectate cu SARS-COV-2, informează Reuters.

Testele efectuate de japonezi au confirmat: ivermectina are un „efect antiviral” împotriva variantei Omicron, cea care a devenit predominantă în majoritatea statelor lumii.

Rezultatul a fost confirmat în cadrul celei de-a treia etape a testelor. În prezent sunt în desfășurare testele clinice de evaluare a medicamentului utilizat inclusiv în combaterea paraziților la oameni și animale.

În ciuda rezultatului favorabil, ivermectina nu este aprobată ca tratament anti-COVID.

Un an de zile de la primele verdicte pozitive ale medicilor români, cu privire la efectele benefice ale ivermectinei, pentru pacienții cu COVID

Încă din ianuarie anul trecut, mai mulți medici români s-au pronunțat în favoarea utilizării ivermectinei pentru tratarea COVID. Printre ei, Ion Alexie, Șerban Bubenek și Adrian Marinescu.

Ion Alexie a dezvăluit că în prima fază de administrare a medicamentului, din 50 de pacienți tratați cu ivermectină, niciunul nu a ajuns la ATI. De asemenea, el a recomandat Guvernului României să aprobe cât mai rapid ivermectina, pentru salvarea de vieți omenești.

„Eu nu sfătuiesc oamenii să meargă să se trateze cu Ivermectina. Nu sfătuiesc pe nimeni să încalce regulile. Sfătuiesc guvernul să-l aprobe cât mai repede. Vor avea rezultate foarte bune”, a declarat Alexie, medic stabilit în SUA, potrivit Aleph News.

Medicul Bubenek a analizat încă de anul trecut mai multe studii ale cercetătorilor și a dat un verdict pozitiv.

„Este un medicament care a fost folosit pentru uz uman pe scară largă, în special în Africa, pentru parazitoză. Cercetatorii au vrut să vadă dacă are efect și pentru COVID. Există diverse studii, destul de multe, în diverse țări, studii serioase, care au fost analizate (…) Conform datelor din literatură, spun că este eficace împotriva coronavirusului.

Aceste studii ne spun că este foarte eficientă și în prevenție (…) și este eficientă mai puțin dacă este dată în stadiile târzii de COVID, dar are o anumită eficiență”, a declarat medicul Șerban Bubenek pentru B1 TV, în emisiunea lui Tudor Barbu.

Ce este Ivermectina

Primele informații despre Ivermectină au apărut în aprilie 2020, la scurt timp după ce OMS a declarat pandemia de COVID-19. În primăvara anului trecut, presa internațională a anunțat faptul că cercetătorii Universității Monash din Melbourne, Australia, au reușit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiții de laborator, cu ajutorul acestei substanțe.

Ivermectina a fost descoperită în anul 1975 și este un antiparazitar, utilizat de cabinetele veterinare pentru animale. Ivermectina este considerat unul dintre cele mai sigure și mai eficiente medicamente de către OMS. Totodată, este foarte ieftină.

Ivermectina este aprobată în SUA de FDA (n.r. – Food and Drug Administration) ca medicament antiparazitar cu efect cert anti-păduchi, scabie și viermi intestinali. De asemenea, are efect și împotriva virusului Zika. În Europa însă, nu a primit încă acordul.

În 2015, trei cercetători au câștigat Premiul Nobel pentru Medicină și Fiziologie, pentru descoperirea unei terapii care au revoluționat tratamentul mai multor boli parazitare, bazat pe Ivermectină și medicamentul Artemisinin.

Multe controverse au apărut în spațiul public de-a lungul crizei COVID, în relație cu ivermectina, inclusiv acuzațiile cu privire la OMS, care ar încerca „să îngroape” faptul că medicamentul este eficient.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)