Marcel Ciolacu insistă că prețul la energie trebuie reglementat: E o trecere peste o criză artficială. Alte state europene au luat această măsură (VIDEO)

Marcel Ciolacu insistă că prețul la energie trebuie reglementat: E o trecere peste o criză artficială. Alte state europene au luat această măsură (VIDEO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că propunerea social-democraților ca prețul la energie să fie reglementat de la 1 aprilie reprezintă o trecere peste o criză artificială. Ciolacu a mai spus că legea prevede până la 3 ani de reglementare a prețului și că dacă alte state au luat această măsură, nu vede de ce România n-ar proceda la fel.

Ciolacu, despre reglementarea prețului la energie

„E o trecere peste o criză. Am o criză, totuși, artificială, prețul de producție nu a crescut nici la energie, nici la gaze. E normal să intervii dacă există această disfuncționalitate între cerere și piață. Ai șase luni cu trei ani și Franța a făcut pe un an. Dacă și alte state europene au recurs la acest lucru, cred că nu e o probemă să recurgă și România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Declarația a fost făcută în contextul în care Florin Cîțu, președintele PNL, și mai mulți furnizori din domeniu spun că propunerea PSD ar însemna doar o amânare cu un an a creșterii prețurilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD propune ca prețul la energie să fie reglementat

Social-democrații au propus recent, ca soluție în criza facturilor uriașe, plafonarea prețului la energie.

„Propunem reducerea plafonului cu aproape 40% și la gaze și la energie electrică și dublarea volumului care este compensat și la energie și la gaze”, a declarat recent Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al partidului.

„Rămân la părerea personală că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat. Pe o perioadă de 6 luni, legea ne lasă să facem acest lucru”, a spus și Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`