Puncte speciale de colectare a măştilor sanitare în Stațiunea Sinaia. Acestea vor fi folosite pentru producția de energie

Puncte speciale de colectare a măştilor sanitare în Stațiunea Sinaia. Acestea vor fi folosite pentru producția de energie
Spania a inclus măștile faciale în lista articolelor pe baza cărora se calculează inflația. Foto: Pixabay

În Stațiunea Sinaia au fost amenajate puncte speciale de colectare a măștilor sanitare. Este prima localitate din România care derulează un astfel de proiect.

Începând de luna aceasta, cutiile de colectare vor fi amplasate în 13 zone din oraș, unde oamenii pot arunca măștile de protecție. Ulterior, acestea vor fi reciclate în cadrul unui proiect derulat de autoritatea locală în împreună cu o organizaţie neguvernamentală şi cu un partener comercial.

Aproximativ o jumătate de milion de măşti sanitare vor fi reciclate

Printre locațiile unde vor fi amenajate cutiile de colectare, se numără Primăria, Muzeul Peleş, Cazinoul Sinaia, Muzeul Ştirbey, dar şi unităţi de învăţământ, precum Colegiul Mihai Cantacuzino.

Cei care au inițiat proiectul estimează că aproximativ o jumătate de milion de măşti sanitare vor fi reciclate.

„Estimăm că aproximativ jumătate de milion de măşti vor putea fi colectate anul acesta în oraşul Sinaia. De altfel, de la începutul campaniei, în martie anul trecut, organizaţia noastră a reuşit să colecteze peste un milion de măşti, care astfel nu au mai devenit o sursă de poluare pentru mediul înconjurător şi un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor”, potrivit unui comunicat al organizaţiei ”Oraşul Meu, Culorile Mele”.

Măştile sunt valorificate pentru a produce energie

Lestat Monroe, reprezentant al organizaţiei ”Oraşul Meu, Culorile Mele”, a declarat că acest proiect va contribui la reducerea impactului asupra mediului. Măștile vor fi folosite în producția de energie.

„După colectare, măştile sunt valorificate pentru a produce energie, reducând astfel impactul asupra mediului”, a declarat reprezentantul organizației.

În 2020, cantitatea de măşti de protecţie folosite în lume a crescut de 207 ori faţă de 2019. Opération Mer Propre, un ONG francez care se ocupă, printre altele, cu operaţiuni de curăţenie pe Coasta de Azur, a descoperit pe fundul mării cantităţi industriale de măşti, mănuşi şi sticluţe de plastic pentru dezinfectant de mâini, trăgând şi un semnal de alarmă cu privire la acumularea de astfel de deşeuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:32 - Care sunt cele mai dorite cadouri de angajați de sărbători și ce au în plan să le ofere companiile
13:29 - Un robot „s-ar fi sinucis” la locul de muncă. În curând oamenii se vor certa și din cauza posibilelor sentimente AI
13:23 - Adriana Stoicescu: Horațiu Potra nu deține autorizație pentru niciun fel de armă. Poliția a refuzat să îi dea, considerându-l foarte periculos / Se vede cât de importantă ar fi existența unei legi a răspunderii magistraților (VIDEO)
13:07 - Florin Petre, primarul din Crevedia, a fost reţinut pentru trafic de persoane. Procurorii cer arestarea sa
13:04 - Bulgaria a avertizat că ar putea întrerupe tranzitul gazelor rusești pe teritoriul său către Europa. Care este motivul
13:04 - Cum funcționa rețeaua de mercenari ai lui Horațiu Potra: Polițiștii români își luau concediu fără plată și plecau în Africa
13:00 - Un antrenor de la Olimpia Cluj a murit într-un accident în Florești. Ce spun polițiștii
12:35 - Daniel Craig spune că a fost „dificil” să accepte nivelul de faimă pe care i l-a adus rolul lui James Bond
12:33 - Dominic Fritz: USR va face parte dintr-un Guvern care își asumă reforme, sau nu va face parte din Guvern. Trebuie să fie clar că această guvernare își asumă inclusiv o reformă a serviciilor (VIDEO)
12:24 - Alexandru Muraru (PNL): Livrarea de reforme, un test major pentru coaliția PNL-PSD-USR-UDMR / Ar fi o mare vulnerabilitate să nu avem candidat comun la prezidențiale (VIDEO)