Pfizer-BioNTech a început să recruteze voluntari pentru testarea vaccinului împotriva variantei Omicron

Pfizer-BioNTech a început să recruteze voluntari pentru testarea vaccinului împotriva variantei Omicron
Foto: Pixabay.

Specialiștii Pfizer-BioNTech au început studiile clinice pentru un vaccin împotriva variantei Omicron.

Vaccinul va fi testat pe adulți

Compania farmaceutică a început recrutarea voluntarilor pentru desfășurarea unui studiu clinic. Prin intermediul acestuia, savanții vor cerceta siguranţa  şi răspunsul imunitar în cazul unei versiuni a vaccinului său anti-COVID-19 care vizează în mod specific varianta Omicron.

„În timp ce datele actuale indică faptul că dozele de rapel ale vaccinului iniţial protejează împotriva formelor grave de Omicron, compania preferă să acţioneze cu precauţie.(…) Recunoaştem importanţa de a fi pregătiţi în cazul în care această protecţie scade în timp, şi de face faţă Omicron şi a altor variante în viitor”, a precizat Kathrin Jansen, şefa de cercetare pentru vaccinuri din cadrul grupului Pfizer-BioNTech, citată de Agerpres.

Vaccinul va avea o durată mai lungă de protecție

La studiul clinic vor participa 1.420 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Ugur Sahin, fondatorul companiei germane BioNTech, a subliniat că protecţia vaccinului iniţial împotriva formelor uşoare sau moderate de coronavirus pare să dispară mai rapid în cazul variantei Omicron.

„Acest studiu se desfăşoară în cadrul abordării noastre ştiinţifice care urmăreşte să dezvolte vaccinuri ţintite împotriva variantelor de coronavirus, care reuşesc să dezvolte niveluri similare de protecţie împotriva Omicron, ca şi în cazul variantelor apărute mai înainte, dar cu o durată mai lungă de protecţie”, a explicat specialistul, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`