Klaus Iohannis, înainte de vizita la Vatican: Voi adresa o invitație Papei Francisc de a vizita România, în 2018 când sărbătorim 100 de ani de existență a României moderne (VIDEO)

Klaus Iohannis, înainte de vizita la Vatican: Voi adresa o invitație Papei Francisc de a vizita România, în 2018 când sărbătorim 100 de ani de existență a României moderne (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Românie Klaus Iohannis începe joi o vizită la Vatican, unde va fi primit de Papa Francisc. Șeful statului a declarat înainte de plecarea din țară că vizta pe care o face este foarte importantă, fiind prima vizită oficială la acet nivel de la începutul pontficatului Papei Francis.

„Este o vizită foarte importantă din multe puncte de vedere. Este prima vizită oficială la acest nivel de la începutul pontificatului Papei Francics, exact mâine, pe 15 mai, aniversăm 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun”, a declarat Iohannis.

”Cu sanctitatea sa Papa Francisc vom avea un schimb de opinii pe teme bilaterale, europene și internaționale. Voi adresa o invitație Papei Francisc de a vizita România. Am discutat cu Preafericitul Daniel despre această chestiune și Biserca Ortodoxă Română sustine 100% acest demers. Dorința noastră este ca vizita să fie în 2018, anul în care sărbătorim 100 de ani de existență a Românei moderne. România are vocația unei relații speciale cu Sfântul Scaun”, a mai spus președintele.

Înainte de a se întâlni cu Papa Francis, Klaus Iohannis cva fi prezent joi la Milano unde va vizita pavilionul românesc de la Expoziția Universală Milano 2015. Tot în cursul zilei de joi, șeful statului va avea o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Milano.

Klaus Iohannis, despre vizita la Vatican

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)