Partidul Mișcarea Populară (PMP) a transmis că „nu recunoaște vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei”. Partidul a acuzat apoi PNL că „nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”.
Reacția vine după ce Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că Biroul Politic Național al partidului a stabilit componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii și că există „un progres evident” al discuțiilor cu PMP în același sens.
„În legătură cu declarațiile recente ale purtătorului de cuvânt al PNL, domnul Ionuț Stroe, PMP dorește să facă următoarele precizari:
– Partidul Mișcarea Populară nu recunoaște vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei
– Partidul Mișcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”, a transmis Partidul Mișcarea Populară, pe Facebook.
Speculații pe acest subiect au mai existat, zvonurile fiind infirmate chiar de președintele PMP, Cristian Diaconescu.
„Vreau să spun foarte clar. În mandatul meu, Partidul Mișcarea Populară nu dispare. Și, din acest punct de vedere, în acest moment, nu se pune în discuție niciun fel de asociere într-o formă prin care partidul ar ieși de pe scena politică în relație cu orice alt partid din România. Spun acest lucru și plec de la un argument, după părerea mea, de bun simț. Avem 2.200 de aleși locali și 50 de primari. Suntem al treilea partid din punctul de vedere al reprezentării la nivelul comunităților locale”, declara Diaconescu, pe 15 noiembrie.