Proteste masive în Austria, împotriva vaccinării obligatorii anti-COVID (VIDEO)

Proteste masive în Austria, împotriva vaccinării obligatorii anti-COVID (VIDEO)
Proteste împotriva vaccinării obligatorii în Austria, ianuarie 2022 / Foto: Captură YouTube

În jur de 40.000 de oameni au ieșit pe străzile Vienei sâmbătă, pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-COVID-19. Printre acestea, impunerea vaccinării obligatorii.

Austriecii au scandat lozinci anti-guvernamentale, iar în mare parte, manifestațiile au fost pașnice. Peste 1.000 de agenți au asigurat ordinea publică, la protest.

În Austria, vaccinarea ar urma să devină obligatorie din februarie. Pe acest fond, în autoritățile din Viena s-au obișnuit cu proteste aproape săptămână de săptămână.

Aproximativ 75% din populația Austriei este vaccinată anti-COVID-19. Până la finalul lunii mai 2021, aproximativ 40% din populație primise minimum o doză de ser anti-COVID. Apoi, Guvernul a început să introducă noi restricții pentru nevaccinați, noi condiționări, pentru ca în cele din urmă, să cedeze.

De asemenea, în mai multe capitale din Europa zeci de mii de oameni au năvălit pe străzi pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii. În Franța s-a ieșit chiar în mai multe orașe importante.

Problemele etice și juridice ale vaccinării obligatorii anti-COVID

Într-un editorial publicat pentru B1TV.ro, dr. Alex Todericiu subliniază problemele etice și juridice cu privire la impunerea vaccinării obligatorii, în Austria.

„Se mai adaugă și un aspect juridic relevant. Vaccinarea obligatorie poate fi permisă legal doar dacă și protejează. Devine însă din ce în ce mai clar că noile informații, validate științific, privind eficacitatea vaccinului, se dobândesc în mod treptat, vaccinarea obligatorie ar putea astfel deveni rapid neconstituțională. Juristul, expert constituțional, dr. Heinz Mayer oferă astfel o soluție, să-i spunem „flexibilă”, conform căreia însuși Ministrul federal al Sănătății ar putea suspenda oricând obligația de vaccinare.

(…) Dacă eficacitatea este „cu mult sub 40 la sută” și probabilitatea infectării nu este astfel semnificativ diminuată iar șansele unei evoluții severe sunt doar ușor ameliorate, „atunci obligația cuiva de a se vaccina este, din perspectivă constituțională foarte problematică”.

Dacă situația se schimbă semnificativ din punct de vedere virusologic, chiar și odată ce legea fost adoptată și făcută publică, vaccinarea obligatorie devine… Neconstituțională”, a notat Todericiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`