Avertismentul polițiștilor, după noile restricții anti-COVID: „Vor apărea foarte multe conflicte între cetățeni și forțele de ordine”

Avertismentul polițiștilor, după noile restricții anti-COVID: „Vor apărea foarte multe conflicte între cetățeni și forțele de ordine
Foto: Poliția Română / Facebook

Cosmin Andreica, lider al Sindicatul Europol, a avertizat că după ce Guvernul a anunțat noile restricții anti-COVID, va urma o perioadă dificilă pentru polițiști și cetățeni.

Agenții de poliție vor trebui să verifice dacă măștile purtate de cetățeni în spațiile publice sunt sau nu conforme, de tip medical/chirurgical sau FFP2. Polițiștii sunt nemulțumiți de faptul că li s-au atribuit prea multe sarcini ce nu se regăsesc în fișa postului și că nici nu au fost instruiți de la MAI pentru îndeplinirea noilor sarcini.

Sindicatul Europol, despre noile restricții anunțate de Raed Arafat: „Polițiștii nu au fost instruiți ce trebuie să verifice”

În plus, polițiștii se așteaptă ca în baza noilor restrciții să apară neînțelegeri între polițiști și civili.

„Aceste verificări ale măștilor sunt atribuite personalului MAI. De la începutul pandemiei, meseria de polițist a fost cea mai versatilă.

Acum, în lipsa unor proceduri și condiții, evident că vor apărea foarte multe conflicte între cetățeni și polițiști. Polițiștii nu au fost instruiți ce trebuie să verifice. Avem o multitudine de măști pe piață. Până acum, legislația era foarte generică.

Acum vorbim despre măști chirurgicale și FFP 2. Există foarte multe măști ieftine și accesibile și care se găsesc la orice magazin, acele măști care par a fi chirurgicale, dar care nu au niciun fel de inscripție, care pot fi neconforme. 

Nimeni nu ne-a spus la ce să ne uităm, ce să verificăm. Mai mult, există măști textile care au diverse inserții. Aceste neconcordanțe din legislație vor produce un conflict între forțele de ordine și cetățeni”, a declarat sindicalistul, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`