Orban: Sunt convins că românii nu consideră că Parlamentul actual are legitimitatea de a revizui Constituția. Totuși, vom continua acest proces

Orban: Sunt convins că românii nu consideră că Parlamentul actual are legitimitatea de a revizui Constituția. Totuși, vom continua acest proces
Foto: cotidianul.ro

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat că revizuirea Constituției este o problemă a întregii societăți pentru că legea fundamentală prevede modul de funcționare a tuturor instituțiilor și tot ea garantează drepturile și libertățile fundamentale.

”Ce ne interesează pe noi în procesul de revizuire a Constituţiei este modificarea sa astfel încât să garanteze exercitarea efectivă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, inclusiv prin eliminarea unor articole care sunt prevăzute astăzi, cum este articolul 53, care prevede restrângerea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, pe perioadă nelimitată, într-un cadrul extrem de larg”, a afirmat Orban, citat de Mediafax.

Potrivit penelistului, partidul din care face parte dorește interzicerea emiterii de ordonanțe de urgență de către Guvern și întărirea instituției Avocatului Poporului. ”Noi nu vrem să modificăm Constituţia numai în interesul partidelor politice şi numai prin contribuţia parlamentară. Noi dorim să modificăm Constituţia după o consultare serioasă a societăţii”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Deputatul și-a exprimat convingerea că majoritatea românii nu are încredere că actualul Parlament are legitimitatea de a revizui Constituția, dar, chiar și așa, parlamentarii vor continua acest proces: ”Dacă am întreba cetăţenii români dacă actualul Parlament are credibilitatea şi legitimitatea necesare pentru a genera o revizuire a Constituţiei, sunt convins că o majoritate importantă ar spune că nu. Asta nu înseamnă că noi nu continuăm acest proces larg de consultare, această analiză asupra disfuncţionalităţilor şi a acelor texte constituţionale care au permis abuzuri din partea instituţiilor statului, asupra cetăţenilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`