Tony Blair, la un pas de a comanda doborârea unui avion de pasageri după atentatele de la 11 septembrie

Tony Blair, la un pas de a comanda doborârea unui avion de pasageri după atentatele de la 11 septembrie

Fostul premier britanic Tony Blair a dezvăluit recent că a fost pe punctul de a ordona doborârea unui avion de pasageri aflat în spațiul aerian al Marii Britanii, după atentatele după 11 septembrie 2011, informează BBC News.

„A existat un moment în timpul mandatului meu când nu am fost foarte departe de decizia finală privind doborârea unui avion. Am sfârşit prin a vorbi direct cu ofiţerul care se ocupa de operaţiune şi am încercat să stabilim dacă avionul respectiv era victima unui accident nefericit, ceea ce era o probabilitate foarte mare, dar dacă nu era aşa? A fost un moment extrem de înspăimântător”, a declarat Blair.

Fostul premier britanic a spus că au fost pregătite avioane pentru interceptarea avionului, despre care s-a constatat apoi că nu reprezintă o amenințare.

Blair a negat că intervenţia militară din Orientul Mijlociu i-ar fi radicalizat pe musulmani şi i-a încurajat pe aceştia să se angajeze împotriva actelor de terorism.

Totodată, fostul premier britanic a declarat că dacă moartea lui Osama bin Laden a adus o lovitură reţelei Al-Qaida, lupta împotriva terorismului nu înseamnă lupta „împotriva unui om”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`