Cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, după revenirea la școală

Cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, după revenirea la școală
Foto: Pixabay

În prima zi după revenirea la cursuri, din vacanţă, un elev din Timiș a fost confirmat pozitiv prin RT-PCR, la testul de salivă pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Cazuri de COVID-19 după revenirea elevilor la școală

„Dacă vor mai apărea cazuri pozitive, vor fi raportate şi marţi. Serviciul de Ambulanţă va face recoltarea probelor pentru confirmare. Mai avem teste rămase de la ultima distribuire din luna decembrie. Sunt teste suficiente doar pentru o testare.

Regula generală este ca testarea să se facă în zilele de luni şi joi. Dacă mai apar teste pozitive, se va face procedura de confirmare după raportare, indiferent de zi. Raportările se fac online, formularul fiind conectat automat la Direcţia de Sănătate Publică şi la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului, tocmai pentru a avea confirmările în aceeaşi zi. Sunt testaţi circa 60.000 de elevi”, a anunţat inspectorul şcolar Ciprian Blaj, potrivit Agerpres.

În ultima săptămână de şcoală din luna decembrie, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a declarat că în judeţ a fost distribuită o nouă tranşă de 167.500 de teste de salivă care au fost împărţite la aproape 90.000 de elevi, iar cu restul urma să se facă testarea de după vacanţă.

Ministrul Sănătății nu susține închiderea școlilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că susține menținerea școlilor deschise, în situația în care va crește numărul cazurilor de COVID-19. Acesta a subliniat că închiderea școlilor pe perioade lungi nu este o soluție:

„Sunt un susținător al menținerii școlilor deschise. Sunt țări care în momentul de față au o incidență înaltă a acestei infecții și mențin școlile deschise.

Trebuie să pui în balanță impactul asupra sănătății publice, al deschiderii școlilor, dar și impactul asupra transmisibilității copiilor.

Să nu uităm că sănătatea copiilor acestei generații este responsabilitatea noastră, în egală măsură cum este sau poate chiar mai mare decât este legată de impactul asupra sănătății publice. Una este să închizi școlile pentru perioade scurte de timp, altceva să le ții luni de zile, să afectezi nu doar procesul de învățământ  ci și sănătatea copiilor. Consecințele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimțite timp de ani de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`