PNL, după consultările de la Cotroceni: Sub medierea preşedintelui, putem elabora o legislaţie pentru lupta împotriva terorismului

PNL, după consultările de la Cotroceni: Sub medierea preşedintelui, putem elabora o legislaţie pentru lupta împotriva terorismului

PNL a transmis, miercuri, după consultările avute cu șeful statului pe tema legilor Big Brother, că, sub medierea preşedintelui Klaus Iohannis și prin consens politic se poate elabora o legislaţie care să ofere autorităţilor instrumente în lupta cu terorismul, informează Mediafax

”PNL consideră că, sub medierea preşedintelui României şi cu respectarea drepturilor şi libertăţilor civile, putem elabora o legislaţie care să ofere autorităţilor instrumente în lupta cu criminalitatea organizată, cu terorismul şi cu alte potenţiale riscuri la adresa siguranţei naţionale. Este important ca o astfel de legislaţie să fie adoptată prin consens politic, în urma unui proces de legiferare transparent şi corect”, au transmis reprezentanții PNL, într-un comunicat de presă.

PNL a anunțat și că a decis să semneze proiectul de lege care va reglementa accesul autorităţilor la datele deţinute de furnizorii de servicii din sectorul comunicaţiilor electronice.

”Este vorba despre proiectul pentru modificarea şi completarea legii nr. 506 din 7 noiembrie 2004, privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. Acest document va fi depus în procedură legislativă sub semnătura tuturor liderilor partidelor politice din Parlament”, anunţă PNL.

Liberalii menţionează că este vorba despre un proiect care ţine cont de observaţiile Curţii Constituţionale din România şi de cerinţele Convenţiei Europene pentru apărarea drepturilor omului.

”Astfel, o modificare importantă adusă acestei legi o reprezintă prevederea conform căreia accesarea datelor de trafic se va face doar într-un cadru delimitat, de către instanţa de judecată sau cu autorizarea judecătorului. Este o prevedere care limitează potenţialele abuzuri şi oferă o garanţie în favoarea respectării vieţii private a cetăţenilor”, apreciază PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`