CCR a decis că hotărârea în cazul lui Dan Șova este neconstituțională. Zegrean: Nu dăm indicații, știe Senatul ce trebuie făcut (VIDEO)

CCR a decis că hotărârea în cazul lui Dan Șova este neconstituțională. Zegrean: Nu dăm indicații, știe Senatul ce trebuie făcut (VIDEO)

Curtea Constituțională a decis că hotărârea în cazul senatorului PSD Dan Șova este neconstituțională, informează B1 TV.

Astfel, CCR spune că hotărârea pe care Senatul a luat-o în cazul Șova este în baza unui regulament neconstituțional, pentru că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că nu va da nicio indincație, pentru că „știe Senatul ce trebuie făcut”.

Hotărârea privind votul din plen din 25 martie a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, nu au fost întrunite condiţiile cerute de lege pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova.

Dan Șova este cercetat pentru abuz în serviciu și atribuirea unor contracte ilegale a companiilor de Electricitate Rovinari și Turceni. Prejudiciile aduse de Dan Șova se ridică la 71 de milioane de lei.

De asemenea, senatorul PSD este acuzat de către Directia Nationala Anticoruptie si de faptul ca a dat informații false pentru a-și dovedi nevinovația și în același timp a stricat hardurile calculatoarelor societății de avocați, în care se găseau convorbirile compromițătoare între el si sefii companiei de Rovinari și Turceni.

Zegrean, despre decizia CCR în cazul Dan Șova: Nu dăm indicații, știe Senatul ce trebuie făcut

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`