Numărul cazurilor COVID continuă să crească în România: 1.668 de infectări, în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor COVID continuă să crească în România: 1.668 de infectări, în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor noi de COVID-19 continuă să crească și în România. Potrivit unui bilanț provizoriu anunțat de autorități, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.668 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 38 decese dintre care 1 anterior.

În cursul zilei de joi au fost înregistrate 1.497 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 191 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare..

Până astăzi, 30 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.807.223 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

România, la un pas de valul 5 al pandemiei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că putem vorbi despre începutul celui de-al 5-lea val al pandemiei când rata de incidență se va apropia de 1. “Faţă de cifrele de ieri avem o stabilizare a numărului de cazuri care este mai crescut ca în urmă cu şapte zile. Trebuie să comparăm aceeaşi zi din săptămână, e ceva mai crescut. E posibil să înregistrăm o creştere în perioada următoare, trebuie să vedem dacă e vorba d stabilizare la acest nivel sau deja începe creşterea”.

Ministrul Sănătății a subliniat că în ciuda unei tendințe de creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19, numărul deceselor rămâne scăzut:

“Din fericire, numărul de decese rămâne scăzut, dar ştim că între numărul de decese, cazurile internate la ATI şi numărul de cazuri înregistrat zilnic este totdeauna un decalaj de câteva săptămâni. Rămâne să vedem lucrul ăsta. Ieri, rata de reproducere a infecţiei pentru România era ieri de 0,91, era subunitară. Când rata de reproducere se va apropia de 1 probabil că putem discuta de începutul valului 5”, a precizat Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`