Sud coreeanul care a pătruns ilegal în Coreea de Nord spune că voia să fie arestat și că acceptă orice pedeapsă

Sud coreeanul care a pătruns ilegal în Coreea de Nord spune că voia să fie arestat și că acceptă orice pedeapsă
Foto: captură video

Un tânăr sud-coreean, rezident permanent în Statele Unite, a fost arestat în Coreea de Nord pentru pătrundere ilegală în țară.

Woo-moon Joo are 21 de ani, locuia în New Jersey și studia la Universitatea din New York. Timp de un semestru și-a suspendat studiile pentru a călători în SUA. Dar pentru că a încercat fără succes să își găsească un job în California, a decis să meargă în Coreea de Nord.

Modul în care a pătruns pe teritoriul Coreei de Nord este surprinzător.

Joon povestește că a trecut de două garduri de sârmă ghimpată, a traversat terenuri agricole până a ajuns la un râu de-a lungul căruia a mers până a fost arestat de militari, scrie Mediafax.

Tânărul motivează alegerea acestui traseu ca fiind un posibil „eveniment mare și speram ca acest eveniment să aibă un efect bun asupra relațiilor dintre nord și Coreea de Sud”.

De altfel, el spune că din februarie se gândea la această călătorie.

În acest moment, tânărul își acceptă situația.

„Înțeleg, desigur, că părinții mei și cei dragi sunt foarte îngrijorați din cauza mea. Dar aș vrea să spun că sunt bine şi că nu este nevoie să-şi facă griji, pentru că oamenii de-aici mi-au acordat cel mai bun tratament umanitar posibilÎnţeleg că nu pot să contactez pe nimeni dinafară, pentru că am intrat ilegal în ţară. Am făcut un lucru rău, aşa că înţeleg că nu mă pot deplasa liber, deoarece, în prezent, sunt un infractor”, spune sud-coreeanul.

„Sunt dispus să accept orice pedeapsă”, adaugă bărbatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`