Regizonul Dallas Buyers Club, Jean-Marc Valle, s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani

Regizonul Dallas Buyers Club, Jean-Marc Valle, s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani
Jean-Marc Valle / Photo via Twitter

Regizorul canadian, Jean-Marc Vallee, a murit la vârsta de 58 de ani, a anunțat publicistul său, șocând industria și admiratorii care și-au luat rămas bun, transmite AFP.

Cel mai apreciat regizor al Canadei

Vallee a preluat proiecte captivante în mai multe genuri, de la munca sa la „Dallas Buyers Club”, până la adaptarea HBO pe ecranul mic din „Big Little Lies”, și a fost recunoscut pe scară largă ca un talent excepțional.

„Odihnește-te în pace, Jean-Marc Vallee. Lumea este mult mai puțin interesantă fără tine în ea”, au scris publiciștii săi, Hive Communication Collective, duminică seara, pe Instagram.

Oferind condoleanțe prietenilor și familiei regizorului în numele Canadei, prim-ministrul Justin Trudeau a spus că „pasiunea lui Vallee pentru realizarea de filme și povestiri a fost de neegalat – la fel și talentul lui”.

„Prin munca sa și prin arta sa, a lăsat o amprentă în Quebec, în Canada și în întreaga lume”.

Producătorul și regizorul din Quebec a fost nominalizat la Oscar pentru „Dallas Buyers Club” în 2013, pentru care actorii Matthew McConaughey și Jared Leto au luat acasă premiile Oscar.

În ultimii ani, el a atras aprecieri pentru munca sa la emisiunile HBO „Big Little Lies”, pentru care a câștigat un premiu Emmy și „Sharp Objects”.

Moartea sa este învăluită în mister

Presa americană a raportat că Vallee a murit brusc în cabina sa de lângă Quebec City, în weekend. Cauza nu a fost cunoscută imediat.

HBO a spus că a fost „șocată de vestea morții sale subite”.

„Jean-Marc Vallee a fost un regizor de film strălucitor, înverșunat”, a declarat compania într-o declarație pentru The Hollywood Reporter.

„Jean-Marc reprezenta creativitatea, autenticitatea și încercarea diferită a lucrurilor”, a declarat partenerul de producție al lui Vallee, Nathan Ross, într-o declarație transmisă presei americane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său