Un spital din Israel, prima structură care consideră administrarea celei de a patra doze de vaccin anti-COVID / Guvernul cântărește o posibilă administrare a celei de a patra doze la nivel larg

Un spital din Israel, prima structură care consideră administrarea celei de a patra doze de vaccin anti-COVID / Guvernul cântărește o posibilă administrare a celei de a patra doze la nivel larg
Vaccinare anti-COVID / Foto: Hepta.ro

Un spital israelian a lansat, luni, un studiu clinic privind impactul unei a patra doze a vaccinului împotriva virusului Sars-Cov-2, prin intermediul vaccinului dezvoltat de către Pfizer-BioNTech, în timp ce Ministerul Sănătății cântărește o posibilă lansare a celei de a 4-a doze anti-COVID, transmite AFP.

150 de persoane au fost voluntare

Studiul realizat de Sheba Medical Center implică 150 de voluntari din personalul spitalului, care au cel puțin patru luni de la a treia doză și au semne de scădere a numărului de anticorpi.

Directorul Unității de Epidemiologie a Bolilor Infecțioase din Sheba, Gili Regev-Yochay, a declarat că studiul va evalua potențiala creștere a anticorpilor de la o a patra doză, existența efectelor adverse și dacă un rapel suplimentar reduce riscul de infecție.

Participanții vor fi monitorizați timp de șase luni, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului israelian al Sănătăţii, Gal Rotem Golan, a declarat pentru sursa citată că ministerul a aprobat studiul pentru a „verifica eficacitatea” celei de-a patra injecţii.

Lansarea studiului are loc în momentul în care directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, cântărește recomandarea unui grup de experți israelieni de a începe administrarea unui al patrulea vaccin personalului medical și tuturor celor peste 60 de ani.

Prim-ministrul Naftali Bennett a salutat recomandarea, care a venit la începutul acestei luni, invocând riscul variantei de coronavirus Omicron, foarte transmisibil.

El a spus că Israelul, care a fost printre primele țări din lume care a oferit a treia doză publicului larg, va fi pioniera pentru cea de-a patra.

Aproximativ 4,2 milioane dintre cei 9,3 milioane de cetățeni din Israel au primit trei doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

Israelul autorizează antiviralul produs de Pfizer

Israelul a comandat 100.000 de unități de pastile antivirale COVID 19 de la Pfizer, Paxlovid, pentru persoanele cu vârsta de 12 ani sau peste, cu risc de îmbolnăvire gravă, a declarat sâmbătă un oficial israelian, confirmând sursele din presă.

Channel 12 TV a declarat că premierul israelian Naftali Bennett a fost de acord cu înțelegerea într-o conversație telefonică cu CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. Nu a existat nicio confirmare imediată din partea companiei, scrie Reuters. Citește mai mult

Urmăriți B1TV.ro și pe
`