Se taie căldura în București, de Crăciun. Care este explicația

Se taie căldura în București, de Crăciun. Care este explicația

Coșmarul din perioada mandatului Gabrielei Firea se acutizează în timpul administrației Nicușor Dan la Primăria București. De săptămâni întregi, în Capitală, apa este călâie, iar fix de Crăciun căldura ar putea fi tăiată.

Aproximativ 1.000 de blocuri din București ar urma să fie afectate de sistarea căldurii, în plină iarnă. Pe lângă problemele specifice cu infrastructura, actuala criză va fi declanșată în urma unui protest al termocentralelor din Capitală.

Moș Crăciun taie căldura în Ajun, în București. Care este explicația

Angajații de la CET Sud, Grozăvești și Progresul au oprit lucrul, nemulțumiți de condițiile de muncă, pe care le consideră umilitoare. Astfel, în Ajun, mii de blocuri din București se confruntă cu probleme în ceea ce privește termoficarea.

Pentru bucureștenii care nu au centrale proprii, singura soluție rămâne încălzirea cu ajutorul aerotermelor.

În weekend se anunță temperaturi de 1-7 grade Celsius, în București.

În campania electorală, Nicușor Dan a promis că bucureștenii nu vor mai sta în frig în case, la fel ca în timpul mandatului Gabrielei Firea. La un an și jumătate de la scrutin, încrederea publică în Nicușor Dan s-a prăbușit, potrivit sondajelor. La 4% a ajuns încrederea în Nicușor Dan, potrivit analizei sociologice Avangarde, din decembrie 2021.

La nivel național, în topul încrederii este Alexandru Rafila, cu 37%, urmat de Marcel Ciolacu, 30% și Gabriela Firea, 28%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`