Anca Dragu a folosit angajații, mașinile și salonul oficial pentru a se putea îmbarca preferențial alături de familie, într-un zbor spre Franța

Anca Dragu a folosit angajații, mașinile și salonul oficial pentru a se putea îmbarca preferențial alături de familie, într-un zbor spre Franța
Anca Dragu / Foto: Gov.ro

Vara trecut, Anca Dragu, din funcția de președinte al Senatului a folosit angajații, mașinile și salonul oficial, tocmai pentru a se îmbarca cu prioritate, alături de familie și  alți prieteni, într-un zbor ce avea să o ducă în vacanță în Franța, după cum se arată într0un document intern al instituției, publicat de G4media.ro. 

Potrivit documentului publicat de sursa citată mai sus, Anca Dragu a folosit mașinile instituției, angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni pentru a avea facilități la îmbarcarea în zborul ce urma să o ducă în vacanță. Toate acestea se pare că au fost făcute sub acoperirea unei „delegații”.

Ana Dragu a folosit în scop personal mașinile Senatului, dar și salonul prezidențial de la Aeroportul Otopeni și angajații

Aflată în funcția de președinte al Senatului, Anca Dragu, a folosit mașinile instituției, angajații de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni pentru a avea facilități la îmbarcarea în zborul ce urma să o ducă în vacanță.

În documentul intern al Senatului se solicita accesul membrilor delegației, precum și al unor reprezentanți ai Senatului de la Serviciul Protocol și Pașapoarte, la Salonul Prezidențial Corp C din Aeroportul Otopeni și se cerea și facilitarea formalităților de îmbarcare și trecere a frontierei pentru delegația condusă de către Anca Dragu.

Potrivit sursei citate, ar fi fost vorba despre o cursă pe ruta București – Marsilia și retur, operată de o companie low-cost. G4media.ro relatează că din delegația codnusă de Anca Dragu către Franța au făcut parte soțul ei, fiica și fiul minor al familiei, un coleg de facultate al fetei, dar și o prietenă de familie.

Cum explică Anca Dragu folosirea serviciilor din Aeroportul Otopeni

Senatoarea, fostă președinte al Senatului a precizat pentru sursa citată mai sus că nu a folosit resursele abuziv, ci doar a pus în aplicare recomandările de la serviciile de securitate, la acel moment fiind nr. 2 în statul român.

Anca Dragu a primit astfel de recomandări și în trecut, cu privire la coloana oficială, la paza și protecția a domiciliu în timpul nopții pe care nu le-ar fi aplicat.

Nu am încălcat nici o regulă, nu am folosit resurse publice în mod abuziv”, a declarat Anca Dragu, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`