Nicolae Ciucă: Bugetul pe 2022 cuprinde cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 32 de ani / Nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Bugetul pe 2022 cuprinde cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 32 de ani / Nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Proiectul de buget pentru 2022 prevede investiții de circa 88,8 miliarde lei, cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 32 de ani, a declarat premierul Nicolae Ciucă, care susține că Guvernul nu intenționează să majoreze taxe și impozite anul viitor.

Bugetul pe 2022 cuprinde cea mai mare alocare a investițiilor din ultimii 32 de ani, spune Nicolae Ciucă

„Nu vom creşte taxe şi impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri. Vom menţine regimul fiscal actual al IMM-urilor, schemele de ajutor de stat pentru încurajarea investiţiilor şi toate măsurile aflate în vigoare pentru susţinerea antreprenorilor. Vom sprijini accesul la finanţare al IMM-urilor, prin continuarea programului IMM Invest, esenţial pentru susţinerea companiilor, afectate grav de criza COVID-19”, a spus premierul, miercuri, în Parlament, la dezbaterea pe proiectele legilor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul următor.

Nicolae Ciucă susține că „este bugetul cu cea mai mare alocare a investiţiilor din ultimii 32 de ani”.

„Fondurile însumează aproximativ 88,8 miliarde de lei. Reprezintă, practic, dublul sumei investiţiilor realizate în România în anul 2019”, a adăugat liberalul.

Tot în Parlament, el a atras atenția că aprobarea bugetului pe 2022 reprezintă garanția că măsurile din pachetul social vor putea fi aplicate și produce efecte începând cu ianuarie 2022.

„Dacă dezvoltarea țării depinde de investiții și sprijinirea mediului privat, Guvernul este dator să se implice activ și în implementarea politicilor sociale. Așa cum ne-am asumat prin programul de guvernare, în centrul preocupărilor Guvernului este cetățeanul, angajament care se reflectă în modul în care este structurat bugetul. Pentru a proteja veniturile populației, îndeosebi ale persoanelor cu venituri mici sau din categorii vulnerabile, am stabilit un pachet de măsuri sociale, respectiv majorarea alocațiilor pentru copii, creșterea pensiilor, acordarea ajutorului social pentru pensionari și a indemnizației anuale pentru persoanele cu dizabilități”, a mai spus Nicolae Ciucă, în Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`