Președintele Chinei, Xi Jinping: China și Germania vor colabora în sectorul energiei verzi și economiei digitale

Președintele Chinei, Xi Jinping: China și Germania vor colabora în sectorul energiei verzi și economiei digitale
Xi Jinping / Foto: Hepta, Brian Smith

Președintele Chinei, Xi Jinping, i-a spus cancelarului german Olaf Scholz că cele două țări ar trebui să exploreze în mod activ noi domenii de cooperare, cum ar fi noua energie, economiile verzi și digitale, relatează euronews.

China și Germania, parteneri

Ei au vorbit marți, potrivit postului de stat CCTV.

Într-un apel telefonic între cei doi lideri, Xi a spus că a doua și a patra economie din lume ar trebui să realizeze potențialul de creștere al comerțului cu servicii.

China este cel mai mare partener comercial al Germaniei și cea mai importantă piață pentru industria auto germană.

Xi a declarat că companiile germane sunt binevenite să profite de oportunitățile aduse de deschiderea Chinei și a sperat că țara europeană va oferi, la rândul său, un mediu de afaceri echitabil pentru investitorii chinezi.

Pactul de investiții UE-China va intra în vigoare în curând

Scholz, care i-a succedat Angelei Merkel în funcția de cancelar la 8 decembrie 2021, a răspuns spunând că Germania este dispusă să consolideze cooperarea practică cu China în domeniul energiei curate, al economiei digitale și al serviciilor.

El a adăugat că speră, de asemenea, că pactul de investiții UE-China va intra în vigoare cât mai curând posibil.

În mai, Parlamentul European a oprit ratificarea pactului, care a fost convenit în decembrie 2020, după șapte ani de negocieri, până când Beijingul ridică sancțiunile împotriva politicienilor UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`