Filialele ieșene ale PNL și PMP cer demisia primarului din Iaşi: Gheorghe Nichita ar fi creat un sistem mafiot

Filialele ieșene ale PNL și PMP cer demisia primarului din Iaşi: Gheorghe Nichita ar fi creat un sistem mafiot

Filialele ieşene ale PNL şi PMP cer demisia primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita.

Preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, susține că edilul PSD ar fi folosit instituţii de forţă în interes personal, „implicând şi clanuri interlope”, şi ar fi creat un „sistem mafiot”.

„Facem apel să-şi dea demisia din funcţia de primar. Să nu expună oraşul la încă un an şi trei luni de chin şi să-l lase să respire. I se cere să facă singurul gest de onoare rămas, alături de toţi cei care au făcut parte din sistemul mafiot pe care l-a condus. Problema nu este Nichita doar, ci un întreg sistem mafiot”, a declarat Cristian Adomniţei, citat de Mediafax.

Nichita a apelat și la clanuri mafiote în acțiunile de șantaj și intimidare.

„Acum vedem sistemul mafiot creat de PSD şi de Nichita în Iaşi. Au folosit instituţii de forţă, precum Poliţia Locală, şi au recurs la acţiuni de şantaj şi intimidare, implicând şi clanuri interlope. Aflăm acum despre colaborarea primarului Nichita cu clanul Corduneanu. Fiecare zi din mandatul său este un chin pentru Iaşi. Să nu mai expună Iaşiul la acest chin şi să-şi dea demisia, împreună cu cei care au făcut parte din acest sistem mafiot. Să plece toţi, problema nu e doar Nichita”, a spus Adomniţei.

Și preşedintele PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă, cere de demisia lui Gheorghe Nichita, având în vedere că a folosit banul public în activităţi anti-constituţionale,

„Un edil foloseşte instituţiile statului şi sunt elemente că ar fi implicat şi grupuri infracţionale pentru a spiona un cetăţean liber al României. Este important ca Nichita să-şi dea demisia. Orice zi în care va mai conduce Primăria este în defavoarea Iaşiului. Gheorghe Nichita nu mai poate fi primar”, a afirmat deputatul PMP Petru Movilă.

Primarul Gheorghe Nichita este acuzat de abuz în serviciu şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic după ce a încercat să îşi spioneze iubita cu ajutorul unor sisteme de pe telefon, instalate pe maşină sau cu detectivi şi poliţişti pe urmele ei.

Gheorghe Nichita voia să ştie ce face iubita sa 24 de ore din 24. Ca să fie permanent la curent cu cine se întâlneşte aceasta, primarul din Iaşi le-a cerut mai multor poliţişti locali să o spioneze.

Filajul amoros a avut loc la Iași, Cluj, dar și la Suceava, şi a fost decontat din banii primăriei. Nichita i-a pus chiar şi pe membrii clanului Cordunenilor să o ameninţe atât pe femeie, cât mai ales pe prietenii ei. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`