Protestatarii AUR au ajuns în fața Guvernului. Bode: Manifestanții care „s-au dedat la distrugeri” vor fi pedepsiți / Reacții dure la acțiunea AUR: „E o formă de terorism ce trebuie sancționată ca atare” (VIDEO, GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Membrii și simpatizanții AUR au protestat, marți, la Palatul Parlamentului, împotriva adoptării certificatului verde COVID. Ei au reușit să intre în curtea Parlamentului și au vrut să ajungă în clădire, dar au fost opriți de jandarmi. Câteva mașini au fost vandalizate. Unii aleși nu au mai putut intra în Parlament din cauza manifestanților. Ulterior, aceștia au ajuns în fața Palatului Victoria, sediul Guvernului. Liderii AUR au transmis că vor continua protestele până când guvernanții vor renunța la certificatul verde COVID.

Imaginile din Galeria Foto pot fi văzute AICI.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

UPDATE: „E regretabil ca la 32 de ani de la Revoluție, când eroii Revoluției au murit pentru libertatea noastră, pentru libertatea de exprimare, să avem astfel de manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare și cu exercițiul democratic”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne. Acesta a precizat că manifestanții care „s-au dedat la distrugeri” vor fi trași la răspundere.

UPDATE: O reacție a avut și Florin Cîțu, președintele PNL. Acesta a criticat comportamentul manifestanților și a insistat că „vaccinarea și certificatul verde sunt cele mai eficiente arme împotriva virusului”.

UPDATE: Ioana Ene Dogioiu a comentat protestul în termeni extrem de duri. „E o formă de terorism care trebuie sancționată ca atare”, a susținut jurnalista, făcând apoi referire la o afirmație din Parlament a lui George Simion, copreședinte AUR, către parlamentari. Cât despre reacția autorităților, Dogioiu a punctat: „Așa arată un stat eșuat”.

Și Cristian Diaconescu, președintele PMP, a criticat reacția autorităților de până acum și a punctat că organelor de urmărire penală trebuie să se sesizeze rapid.

UPDATE: Claudiu Târziu, colider AUR, a declarat că protestatarii se vor deplasa de la Parlament la Guvern. „Vom protesta și la Guvern, și la PSD, și la PNL la sedii până vor anunța că au renunțat la această porcărie numită certificatul verde”, a mai spus Târziu.

La rândul său, George Simion a insistat: „vom continua zilele următoare protestele la PSD și la dl Ciucă până anunță că nu-și asumă” legea certificatului COVID.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

UPDATE: „Au sărit la bătaie să îl bruscheze pe președintele de ședința. Așa ceva nu am văzut decât în arenele unde se practică sporturi violente. Înjurături, Simion a spus că ne scuipă pe toți cei care votăm certificatul verde”, a povestit deputatul PNL Gigel Știrbu.

UPDATE: Situația a fost comentată și de gazetarul Cristian Tudor Popescu.

UPDATE: Senatore Diana Șoșoacă a chemat și ea oamenii să protesteze împotriva certificatului verde COVID.

UPDATE: Câțiva susținători AUR veniți să protesteze la Parlament au vandalizat mai multe mașini. George Simion, colider AUR, a spus că șoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către protestatari.

Claudiu Tîrziu, colider AUR, a vorbit despre „o diversiune a autorităților”.

UPDATE: Deputații AUR deranjează ședința și cer cuvântul după fiecare proiect de lege votat. Ei vor respingerea proiectului privind certificatul verde. George Simion (AUR) a cerut să vorbească de la tribună. Reacția lui Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a fost una ironică.

UPDATE: Câteva sute de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului și s-au apropiat de clădire. Jandarmii au format un cordon în fața intrărilor în Parlament. Mulți parlamentari nu pot intra în clădire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Protest la Palatul Parlamentului împotriva certificatului Covid

Oamenii s-au strâns în fața Parlamentului pentru protestul organizat împotriva restricțiilor anti-COVID, traficul rutier fiind blocat în zonă. La fața locului se află și jandarmi și polițiști.

George Simion anunța că vrea să adune 10.000 de oameni în stradă, la manifestația din fața Parlamentului.

Co-președintele AUR, George Simion susține că manifestaţia este „împotriva planurilor dl Ciolacu de a vota certificatul verde”, pentru că „majoritatea românilor nu vor să li se suspende dreptul la muncă”.

Acesta spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”. ”Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat el.

„Îi așteptăm pe toți cei care se uita la noi si care nu vor genul acesta de pașapoarte de liberă circulație”, a anunțat George Simion.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus la Digi24 că astfel de evenimente la care participă oameni care nu cred în existența virusului și nu respectă măsurile de protecție „devin focare de răspândire”.

„E suficient să fie câțiva dintre ei infectați și să fie pozitivi și răspândesc”, a precizat secretarul de stat în MAI.

Mulți dintre aceștia au intrat și în curtea Parlamentului și scandează mesaje împotriva introducerii certificatului covid. „Libertate”, „Venim peste voi”, au fost câteva dintre scandările care s-au auzit, în centrul Capitalei.

„Îi așteptăm pe toți cei care se uita la noi si care nu vor genul acesta de pașapoarte de liberă circulație”, a anunțat George Simion.

Legea spune că la un protest pot participa cel mult 100 de persoane, iar participanţii trebuie să fie vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

Coaliția de guvernare nu a ajuns încă la un acord privind introducerea certificatului  Covid. Certificatul Covid la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`