Președintele Klaus Iohannis: Pentru o presă liberă am luptat în 1989. Libertatea de exprimare este foarte importantă

Președintele Klaus Iohannis: Pentru o presă liberă am luptat în 1989. Libertatea de exprimare este foarte importantă
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe pagina sa de facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei. Șeful statului spune că o presă liberă are un rol esențial la consolidarea democrației, drept pentru care românii s-au luptat în 1989.

”O presă liberă contribuie la consolidarea democrației și la dezvoltarea unei societăți prospere. Pentru acest drept am luptat în 1989, iar rolul mass – media este esențial în apărarea interesului public. Ziua Mondială a Libertății Presei ne readuce aminte cât de importantă este libertatea de exprimare”
, scrie Klaus Iohannis pe rețeaua de socializare.

Premierul Victor Ponta le transmite „colegilor din presă”, şi celor care îl critică „indiferent” ce face, mult succes. Jurnaliștii, susține Ponta, pot conta pe el în realizarea unei agende publice constructive pentru societate (Detalii aici)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, că o presă liberă este „cheia” pentru o societate democratică funcțională. (Detalii aici)

Ambasada SUA în România a declarat, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, că libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu. (Detalii aici)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`