Cozi uriașe în Aeroportul Otopeni: Oamenii stau să completeze „hârtii care probabil ajung maculatură” / Răzvan Pascu: „O regulă stupidă luată dintr-un birou de un om care n-are nicio legătură cu pământul acesta” (VIDEO)

Cozi uriașe în Aeroportul Otopeni: Oamenii stau să completeze „hârtii care probabil ajung maculatură” / Răzvan Pascu: „O regulă stupidă luată dintr-un birou de un om care n-are nicio legătură cu pământul acesta” (VIDEO)
Captură Video - Răzvan Pascu / Facebook

Cozi uriașe la Aeroportul Otopeni după sosirea a 16 curse internaționale într-o singură oră. Sute de oameni așteaptă la terminalul Sosiri pentru a completa formalitățile de intrare în țară. Toți sunt supuși triajului epidemiologic și există un singur filtru pentru sosirile internaționale.

Cei care sosesc din afara UE trebuie să prezinte un test PCR negativ sau un test rapid negativ, făcut cu maxim 72 de ore înainte, indiferent dacă s-au vaccinat anti-COVID-19 sau nu.

Situația a fost comentată de consultantul în turism Răzvan Pascu, cel care s-a aflat la fața locului, în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Nadia Ciurlin.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Răzvan Pascu, despre haosul de la Aeroportul Otopeni

„Persoanele acestea veneau din Israel și din Emiratele Arabe Unite. Am înțeles că în ora respectivă au fost vreo 16 avioane care au aterizat, dar mare parte din turiști erau din aceste două destinații. Nici nu știu cum să cataloghez cât de greșită e această decizie care dă peste cap pe toată lumea…

Pentru a ajunge în țările respective, românii s-au testat de două ori: o dată la plecare și o dată i-a mai testat acolo. Ca să se întoarcă acasă, s-au testat din nou, deci oamenii ăștia toți aveau un test negativ în mână. Toți sunt și vaccinați. Dar îi pune la vamă să completeze niște hârtii care probabil ajung maculatură, că mi-e foarte greu să cred că stă cineva și se uită pe zeci de mii de hârtii în fiecare zi. Dar ei se fac că muncesc”, a declarat Pascu.

Răzvan Pascu, despre regulile de intrare în România

Consultantul în turism a explicat apoi de ce regulile de intrare în România n-au pur și simplu nicio logică.

„Pe lângă mai erau și alți oameni care veneau din UE. N-aveau nicio problemă, treceau ca prin brânză. Practic, din țările acum pe lista roșie a României, care au zeci de mii de cazuri în fiecare zi, acolo nu e virus, nu e nicio problemă, treci ca prin brânză. Nu-ți trebuie niciun test, nici nimic.

În rest, trebuie să vii cu test negativ chiar dacă ești vaccinat. Oamenii ăia de la DSP cred că sunt și ei epuizați, că nu e ușor să te vezi mii de oameni în fiecare zi și să te cerți cu ei, că nervii tuturor sunt întinși la maxim. Medicii de la DSP doar respectă o regulă stupidă luată dintr-un birou de un om care probabil n-are nicio legătură cu pământul acesta”, a mai spus Răzvan Pascu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`