Gheorghe Nichita, primarul Iașului, reținut de DNA, după ce a fost audiat timp de peste 7 ore

Gheorghe Nichita, primarul Iașului, reținut de DNA, după ce a fost audiat timp de peste 7 ore

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după mai mult de şapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz în serviciu. Nichita va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare, informează Mediafax.

Alături de el, vor fi aduşi în faţa instanţei şi şeful Poliţiei Locale ieşene Liviu Hliboceanu şi adjunctul său Ştefan Avarvarei, reţinuţi în cursul serii de joi în acelaşi dosar.

 Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Primarul ieșean Gheorghe Nichita a ajuns la sediul DNA din București în jurul orei 19:00, fiind  adus cu duba de polițiștii judiciari. Nichita va fi audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi folosit Poliția Locală din Iași pentru a fila anumite persoane de la care voia să obțină informații.

Gheorghe Nichita, a fost ridicat, joi după-amiază, de procurorii DNA, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa, dar şi la sediul primăriei şi la Poliţia Locală, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în acest an, edilul urmând să fie adus la Bucureşti.
 
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`