PSD și PNL se bat pentru supremație și împărțirea resurselor: “E foarte deprimantă negarea înverşunată a democraţiei. Nu-și dau seama că avem nevoie ca de aer şi de preşedinte, şi de premier, şi de instituţii funcţionale”

PSD și PNL se bat pentru supremație și împărțirea resurselor: “E foarte deprimantă negarea înverşunată a democraţiei. Nu-și dau seama că avem nevoie ca de aer şi de preşedinte, şi de premier, şi de instituţii funcţionale”
Foto: ziaruloglinda.blogspot.com

Acțiunile procurorilor anticorupție și a inspectorilor antifraudă pare să-i bucure pe românipeste mărusă. Un exemplu recent este chiar al primului ministru. Ponta a declarat la bilan’ul de 3 ani de la reluarea guvernării, pe un ton glumeț, că: „1. Uniunea Social Liberala a promis premier de la PSD şi preşedinte de la PNL şi ne-am ţinut de cuvânt! 2. Am promis «Băsescu şi Udrea la închisoare». Parţial realizat!”

“Aici, se pare, noi, românii, am luat-o binişor înaintea celorlalte naţii. Bucuria de a fi martor al răului, al falimentului, al dezastrului nu poate fi întrecută de nimeni altcineva”, susține Florin Iaru într-un articol publicat pe Adevărul.ro, adăugând că afirmația premierului este o “prostie cu pretenţie de banc”.

“Dacă mă uit la punctul unu, nu înţeleg de ce a mai fost nevoie de campania electorală, plină de calomnii grosolane? Dacă mă uit la cel de-al doilea, nu înţeleg cine împarte dreptatea, politicienii sau Justiţia? E drept, prostia nu doare, numai că n-are ce căuta, teoretic, la Palatul Victoria”, adaugă scriitorul.

Într-o Românie atât de greu încercată, avem nevoie de un președinte activ, care să poată țină pipt corupției din Parlament, dar Iohannis asistă pasiv la jocurile Guvernului Ponta.

„Căci nu e vorba de asta, acum în România, de bătălie politică, de supremaţie, de împărţire a resurselor, ci de o cale prin care atât dreapta, dar şi stânga, aflate la butoane, să guverneze responsabil. A atrage la căruţă UNPR, PPDD, UDMR şi tot felul de fugari buni la şantajat, la pretins, la împărţit e veşnicul început al sfârşitului. Mai mult, forţarea trădărilor şi acceptarea lor ca modus vivendi (Vanghelie, în frunte cu neobositul Geoană) spulberă orice urmă de responsabilitate. E foarte deprimantă negarea înverşunată a democraţiei. >”, afirmă Iaru.

“Şi nimeni nu pare să-şi dea seama că avem nevoie ca de aer şi de preşedinte, şi de premier, şi de instituţii funcţionale. Cu glumiţa lui nefericită, Victor Ponta a mai băgat o dată băţul prin gard, iar câinii războiului latră până răguşasc”, conchide scriitorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`