Alegerile şi protestele din ţară i-au făcut pe parlamentari să-şi mai schimbe părul, dar năravul ba: Deputatul Ion Ochi s-a trezit cu DNA-ul pe urmele lui, dar l-au salvat colegii binevoitori

Alegerile şi protestele din ţară i-au făcut pe parlamentari să-şi mai schimbe părul, dar năravul ba: Deputatul Ion Ochi s-a trezit cu DNA-ul pe urmele lui, dar l-au salvat colegii binevoitori
FOTO: B1.ro

Aleșii l-au salvat de la reținere și arestare preventivă pe colegul lor, deputatul PSD Ion Ochi, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. Pesedistul Ochi a fost ajutat de parlamentari, care oricum s-au mobilizat foarte greu pentru a începe procedura de vot.

”Miercuri a fost ziua lui Ion Ochi, un deputat PSD, cvasinecunoscut, care s-a trezit, ca din senin, cu procurorii pe urmele lui. Ghinion, cvasinecunoscutul a reuşit să scape de reţinere şi arestare preventivă. Votul a început cu întârzire. Un ales se plângea că este ziua fiului său şi trebuie să dea de băut, un altul  spunea că trebuie să ajungă la spital, un alt deputat şi-a dat seama că este discriminat. Pesedistul Anghel Stanciu a reclamat, la tribuna Camerei Deputaţilor, că nu este corect ca votul să înceapă, de fiecare dată, cu cei de la litera ‘A’, cerând ca apelul nominal să înceapă cu litera ‘Z’ „, scrie jurnalista Sorina Ionașc pentru Gândul.info.

„Nu a fost un expozeu emoţionant, dar argumentele juridice au generat acel nivel de emulaţie pentru ca unii colegi să nu voteze”, a motivat liderul grupului PSD, Marian Neacşu. Jurnalista interpretează această afirmație ca fiind manifestarea dezinteresului față de societate civilă, DNA și chiar față de hotărârea Comitetului Executiv al PSD din ianuarie 2015, conform căreia parlamentarii social-democraţi trebuie să voteze în favoarea tuturor cererilor DNA. De altfel, Victor Ponta nici nu a fost prezent, deși săptămâna trecută venise în Parlament ”că doar e vot final”.

”Alegerile prezidenţiale şi protestele din ţară i-au făcut pe parlamentari să-şi mai schimbe părul, dar năravul ba. Metode de a fenta justiţia încă există din plin, chiar şi simplul gest de a ridica din mâini, inofensiv, în semn de ”nu ştiu ce s-a întâmplat”, aşa cum au făcut pesediştii, după numărarea bilelor de vot”, punctează Sorina Ionașc.

Aleșii sunt tot mai revoltați de acțiunile procurorilor DNA, fără să ia în seamă nemulțumirea cetățenilor, jurnaliștilor și a magistraților  față de nivelul ridicat al corupției. Ei continuă să se sprijine reciproc prin votul secret, ascunzându-se în spatele unor bile albe şi negre. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`