Explicația liderului de grup al PSD, după ce deputații l-au salvat pe Ion Ochi: Colegii au început să aibă rețineri să voteze cererile DNA

Explicația liderului de grup al PSD, după ce deputații l-au salvat pe Ion Ochi: Colegii au început să aibă rețineri să voteze cererile DNA

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu, a încercat să explice de ce deputații l-au salvat pe Ion Ochi, pentru care procurorii DNA au cerut încuviințarea reținerii și arestării preventive, asta după ce Comisia Juridică a dat un aviz favorabil în acest caz.

Liderul de grup, Marian Neacşu, susţine că şi-a instruit colegii la grup să voteze pentru cererea procurorilor, dar la vot nu s-a întâmplat acest lucru.

”Am urmărit opiniile neexplicite ale colegilor de la toate grupurile şi cred că expozeul a ridicat câteva semne de întrebare. Nu a fost un expozeu la fel de emoţional ca în cazul domnului Borbely, dar cred că de data asta argumentele juridice prezentate de domnul Ochi au generat acel nivel de emulaţie pentru ca unii colegi să nu voteze”, a încercat să explice Neacşu votul colegilor de la PSD, însă a ţinut să precizeze că el a votat pentru cererea venită de la DNA.

 ”A arunca anatema numai pe un grup parlamentar este facil. Opinez că au fost colegi din toate grupurile parlamentare. Colegi din toate grupurile parlamentare au reţineri când este vorba de asatfel de voturi. I-am recomandat să meargă în instanţă să-şi dovedească vinovăţia, nevinovăţia. Domnia sa a făcut o astfel de întrebare, demisia este un act unilateral. Eu i-am recomandat să facă ceea ce crede că este mai bine pentru domnia sa. Nu am remarcat că numai colegii mei din PSD au acea reţinere. Reţinere faţă de noianul ăsta de proceduri, când au venit numai pentru un parlamentar vreo şapte cereri, e posibil să le fi ajuns lucrul acesta”, a conchis Neaşcu, pentru Gândul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`