Elon Musk a considerat ”Omul Anului” de Revista Time / Musk va împărți locul pe coperta revistei alături de personalități precum Joe Biden sau Anna Pauker

Elon Musk a considerat ”Omul Anului” de Revista Time / Musk va împărți locul pe coperta revistei alături de personalități precum Joe Biden sau Anna Pauker
Foto: Hepta

Revista Time l-a numit, luni, pe CEO-ul Tesla și antreprenorul Elon Musk drept „Omul Anului”, citând întruchiparea sa a schimbărilor tehnologice, dar și tendințele tulburătoare care remodelează viața oamenilor, relatează AFP.

Musk, pe coperta Revistei Time

Musk, care l-a depășit anul acesta pe fondatorul Amazon Jeff Bezos, devenind cel mai bogat om din lume, are impact asupra Pământului cu compania sa de mașini electrice Tesla și dincolo de planeta noastră cu rachetele sale SpaceX.

”Ascensiunea lui Musk coincide cu tendințele mai ample din care el și colegii săi magnați ai tehnologiei sunt parțial cauză și parțial efect”, a scris editorul șef al Time Edward Felsenthal.

Printre aceste tendințe, Felsenthal a enumerat „declinul continuu al instituțiilor tradiționale în favoarea indivizilor; disfuncția guvernamentală care a oferit mai multă putere și responsabilitate afacerilor și prăpastii de bogăție și oportunități”.

Editorii Time au definit anterior titlul – care anul trecut i-a revenit președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris – ca fiind adresat unor oameni care „au întruchipat ceea ce era important în anul, la bine și la rău”. Pe plan local, celebra conducătoare a Partidului Comunist, Anna Pauker, a fost printre singurii cetățeni români care au apărut pe coperta revistei.

Tesla i-a adus lui Musk peste un trilion de dolari

În octombrie, evaluarea companiei de mașini electrice a lui Musk a crescut peste un trilion de dolari, iar SpaceX a făcut echipă cu agenția spațială americană NASA pentru a lansa diverse misiuni, inclusiv un test de protecție a Pământului de un asteroid.

El a atras, de asemenea, controverse cu feedul său provocator Twitter, care poate ataca, glumi și provoca – inclusiv un sondaj din noiembrie în care a întrebat Twitter dacă ar trebui să vândă o cotă de 10% din acțiunile sale Tesla.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:23 - Adina Săniuță: CCR nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară. Ceea ce s-a întâmplat acum este clar un joc al clanului PSD și chiar și PNL (VIDEO)
12:22 - LeBron și fiul său, Bronny James, au făcut istorie în NBA, fiind primul duo tată-fiu care a jucat în aceeași echipă
12:15 - Prin ce a putut să treacă un român după ce a lăsat o recenzie negativă la un hotel din Grecia: „Mă trezesc azi cu mail de la avocatul hotelului”
12:07 - Kazahstanul a aprobat un plan de construire a primei sale centrale nucleare, printr-un referendum. Cetățenii și-au depășit spaima cu privire la expunerea la radiații
11:54 - Alternativa lui ÎPS Teodosie pentru românii care merg la sală: „Nu există exercițiu fizic mai binefăcător și mai complet”
11:48 - Bruxelles a dat o nouă lege privind mașinile diesel. Măsura a fost adoptată după ce mai multe state au adus în discuție interzicerea lor
11:39 - Nobel 2024: Cercetarea cancerului, medicamentele cardiovasculare, microscopul la scară atomică, scriitoarea chineză Can Xue și agenția UNRWA pentru palestiniei printre candidații preferați pentru premii
11:36 - Gabriel Zetea: PSD n-are absolut nicio implicare în deciziile CCR. Judecătorii au fost votați și de PSD, dar și de PNL / PNL și USR s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă. O lipsă de maturitate (VIDEO)
11:13 - Cum s-a ales un tânăr de 22 de ani cu dosar penal? Acesta a comis o ilegalitate la pescuit
11:09 - Gimnasta româncă, multiplă campioană la gimnastică artistică, Simona Amânar, împlinește 45 de ani. Numele ei e purtat de una din cele mai dificile sărituri din lume